bannerPos

Ser stort udviklingspotentiale på Sjælland

- Vi er blevet spurgt flere gange, om vi har værksted i Karlslunde. Og det har vi altså, siger Peter Møller, der her byder velkommen til både kontor og værksted.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
18-07-2020 09:38
Selv om der er blevet færre landmænd, også på Sjælland, ser man et stort udviklingspotentiale øst for Storebælt hos S. D. Kjærsgaard, der har overtaget forhandlingen af Case IH på Sjælland og øerne.

SERVICE Tidligere på året annoncerede S. D. Kjærsgaard, at man havde ansat »Mr. Case IH«, Peter Møller, som sælger i selskabets østlige afdeling, der har hjemme i Karlslunde på Sjælland. 

Og det var der en god grund til. Selskabet overtog tidligere på året forhandlingen af Case IH-landbrugsmaskiner øst for Storebælt, og det sker med pæne ambitioner for fremtiden, oplyser Peter Møller.

- I Østjylland gør mine kolleger det rigtig godt, og har sikret Case IH en markedsandel på cirka 30 procent. Og vi har da en forventning om, at vi kommer til at øge markedsandelen for Case IH i forhold til tidligere, siger Peter Møller, der dog ikke vil sætte et bestemt tal på ambitionsniveauet.

Ifølge Peter Møller er der gode forudsætninger for, at selskabet kan øge markedsandelene. 

- Vi er den største Case IH-forhandler i Danmark. Det vil sige, at vi har nogle rigtig attraktive indkøbsforhold, og det gælder både maskiner og reservedele. Det gør os nok mere konkurrencedygtig end så mange andre, fortæller Peter Møller.

Serviceaftale med GPS

Men det er ikke den eneste grund til hans optimisme.

- Det er ikke bare, at vi har konkurrencedygtige priser og et godt produkt. Vi har også meget fokus på at yde god service. Vi laver serviceaftaler, så når man køber en ny maskine, bliver der sat en GPS i, forklarer Peter Møller.

Og GPS’en har stor betydning for serviceniveauet.

- Den giver besked, når maskinen nærmer sig service. Vores værkfører får en mail om det. Han ringer så til kunden og aftaler servicen. Det betyder, at man som ejer ikke skal huske på, hvornår traktoren har fået service, så garantien bliver overholdt. Det tager vi os af.

Peter Møller tilføjer, at GPS-ordningen primært giver mening for bedrifter, hvor der er mange enheder og flere ansatte.

Karlslunde giver mening

Tidligere på året annoncerede S. D. Kjærsgaard et samarbejde med Frøslev Maskinforretning i Store Heddinge, hvilket er med til at give Case IH-kunderne mulighed for bedre service. Men egentlig betyder det ikke så meget, at S. D. Kjærsgaard er beliggende i periferien af de store landbrugskunder på Sjælland, vurderer Peter Møller.

- I 2018 købte S. D. Kjærsgaard matriklen på Metalgangen i Karlslunde for at få en sjællandsk afdeling, der kunne dække entreprenørkunder. Og man kan jo sige, at Karlslunde ikke ligger så centralt set med landbrugsbriller. Det betyder dog ikke så meget mere, siger Peter Møller og uddyber:

- I takt med at mange landbrug bliver større, og landmændene har gode faciliteter, er det ikke et problem for os at lave måske 90 procent af arbejdet hos kunden. Så de kunder, der bor langt væk, vil ikke have udfordringer med, at vi ligger lidt skævt geografisk.  

- For hvis der er en maskine, der er så dårlig og skal på værksted, skal den på blokvogn, og så er det jo lidt lige meget, om den skal til Slagelse, Ringsted eller Karlslunde, pointerer Peter Møller. 

På matriklen i Karlslunde har S. D. Kjærsgaard netop opført nyt showroom, og der er nyere værkstedsfaclititeter til at kunne levere maskiner og service. Der er seks fastansatte på Sjælland, som indgår i virksomhedens stab på 85 medarbejdere.

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next