bannerPos

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

MI og Kuhn tager på stor græskaravane med alt det nye udstyr. Demonstrationerne foregår i Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og på Midtsjælland. Tilmelding på mi.dk.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
25-05-2020 11:02
De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

De orange græsmaskiner fra Kuhn tager på Danmarksturné i juni måned. Her demonstrerer de deres færdigheder udi alt fra skårlægning til indpakning. Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer og større landbrug samt landmænd som laver wrapensilage/hø 

Kuhn lægger vejen forbi Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og Midtsjælland.

- Demokaravanen består af fire enheder, et trippelskårlæggersæt, en pickuprive, en vender og en kombipresser med indpakker. De største trækplastre bliver den populærere pickuprive og den topmoderne presser. Pickupriven er en eksklusiv rive, som skånsomt og effektivt løfter græsset op, og som med de to bånd giver mulighed for fleksibel skårplacering. Det er op til chaufføren om, der skal laves centerskår, sideskår til en eller begge sider eller side- og centerskår skal kombineres. Med denne rive opnår du færre sten og urenheder i foderet, hvilket i sidste ende er vigtige egenskaber, når der ønskes en høj foderkvalitet, siger Robert Vemmelund, produktchef hos MI, og fortsætter:

 - På kombipresseren med filmbinding, 3D og Intelliwrap spares som minimum 30 procent på omkostningerne til film på grund af Kuhns unikke filmbindingssystem, forklarer produktchefen.

Trippel skårlæggersæt med valse-crimper

Han forklarer, at man har oplevet en stigende efterspørgsel på valsecrimper, og har derfor valgt at medbringe et trippelskårlæggersæt, hvor fronten er monteret med netop valsecrimper.

- Vi giver derved kunderne mulighed for at se resultatet af skårlægningen, inden de investerer i denne type crimper. Den bagerste del er monteret med standard crimper med stålfingre, så der vil være mulighed for at se begge type crimper,siger Robert Vemmelund.

Det danske vejr er ikke altid til at regne med, og derfor er datoerne for roadshowet fleksible. I første omgang er der fastlagt uger til de enkle områder. Interesserede kunder kan derfor enten tilmelde sig en SMS-service eller følge med på MI’s Facebookside for at blive opdateret om de endelige datoer og lokationer.

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1235 artikler)Prev1234567606162Next