bannerPos

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstad Spirit såmaskinen var en af de maskiner, man kunne finde hos Semler Agro under Agromesse Mors.
11-08-2020 06:28

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Da Semler Agros afdeling i Redsted forleden var en del af Agromesse Mors, kunne produktspecialist Søren Thomasen blandt andet vise en række Väderstad-udstyr frem. Heriblandt en Väderstad Spirit såmaskine, der udover større løftehøjde på disc-sektionen i år også er blevet udstyret med den trådløse gateway-forbindelse til Isobus-systemet.

- Det åbner nogle muligheder for gradueret tildeling i forhold til både gødning og såsæd, og sammen med MyJohnDeeres MyOperator får man muligheden for at analysere sine marker, fortæller Søren Thomasen.

Mens såmaskinen via markkort automatisk kan graduere tildelingen, vil systemet via GPS også sørge for at undgå overlap i marken ved at lukke af for sektionerne på såmaskinen, når man rammer forageren eller kører på irregulære marker. Ifølge Väderstad kan det give en besparelse på såsæd og gødning op til 10 procent.

Vigtig oppetid

Udover den automatisk tilpassede tildeling, giver Isobus-styringen ifølge Søren Thomasen en række fordele – ikke mindst i forhold til fejlfinding.

- Oppetid betyder så utrolig meget, og det er med at benytte sig af alle de virtuelle håndsrækninger, man kan få, konstaterer han.

Derfor arbejder man hos Semler Agro også hårdt på at åbne landmændenes øjne for de muligheder der ligger klar – blandt andet i John Deeres virtuelle verden.

- John Deere følger data fra maskinerne nøje. Så hvis vi kan se, at et leje eller noget andet er ved at nærme sig tiden for at blive skiftet, stræber vi efter at kontakte landmanden og løse problemet, inden man holder ude i marken og er nødt til at få det lavet. Det handler om at udnytte tiden optimalt, og det gør man altså bedre, når man kan planlægge sin service, konstaterer Søren Thomasen.

0

Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Ny bog går bag om innovativ mælke- og osteproduktion

Bogen »NaturGræsMælk« beskriver, hvordan man kan forvandle naturarealer til fødevarer af høj værdi på en bæredygtig måde.

Kampagnestart indledes med øko-roer

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster begynder fredag den 18. september med de økologiske sukkerroer, mens Nakskov-fabrikken først starter den 29. september.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Ledelsesrokade i Bregentved Gruppen

Efter 17 år i tjeneste som direktør for Bregentved Gruppen takker Anders Dolmer af og indtræder som bestyrelsesformand. Samtidig får Bregentved Gruppen ny direktør i form af Peter Amstrup-Kappel.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 68 (1359 artikler)Prev1234567666768Next