bannerPos

Transportspecialist har valgt ny vej

Det er nye tider for Per Jørgensen, som har købt en Mercedes, der kan flytte småmaskiner op til fem tons.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
21-03-2020 18:17
Nye skærpede miljøzonekrav har gjort, at Per Jørgensen Maskintransport har udskiftet store og tunge maskiner med småmaskiner.

MASKINER Per Jørgensen Maskintransport har mere end 20 års erfaring med transport af især store maskiner, men Per Jørgensen, der har base i Kirke Såby på Midtsjælland, er mere eller mindre blevet tvunget til at gå nye veje.

Den 1. juli 2020 skærpes miljøzonekravene til diesellastbiler, busser og varebiler i de større byer, indtil videre i København og Aarhus, og det har fået betydning for blandt andre Per Jørgensens forretning.

De nye regler betyder nemlig, at ældre dieseldrevne tunge køretøjer ikke har adgang til byerne, medmindre de har monteret et partikelfilter.

- Det havde jeg ikke mulighed for at få på min gamle lastbil. Rent teknisk kunne det simpelt hen ikke lade sig gøre, fortæller Per Jørgensen, der var indehaver af en 4-akslet lastbil med stor kran og en totalvægt op til 32 tons.

Politisk makværk

De, nye skærpede miljøzonekrav berørte naturligvis også en del andre kollegaer i branchen, men alle appeller og ønske om dispensationer blev kategorisk afvist. Den nye lov skal håndhæves.

Uden partikelfilteret havde Per Jørgensen altså ikke tilladelse til at køre i blandt andet København.  

- Jeg bor kun 40 kilometer fra København, og det er simpelt hen ikke muligt at drive sådan en forretning, hvis man ikke må køre i København, forklarer Per Jørgensen, der kalder loven, der blev vedtaget lige op til Folketingsvalget sidste år, for »noget politisk makværk«.

Op til fem tons

Per Jørgensen har i stedet købt en Mercedes, der kan flytte småmaskiner op til fem tons. Det er mere, end der er tilladt på en trailer.

- Der er gennem årene sket meget i branchen inden for maskintransport, og nu er der så sket en ændring mere, fortæller Per Jørgensen.

- Jeg bor kun 40 kilometer fra København, og det er simpelt hen ikke muligt at drive sådan en forretning, hvis man ikke må køre i København.

Per Jørgensen

Han oplyser at han stille og roligt er kommet i gang med de nye opgaver, der tæller kunder inden for blandt andet både landbruget og entreprenørfirmaer.

Per Jørgensen har altid været glad for arbejdet med at flytte store og tunge maskiner, men han kunne reelt kun fortsætte, hvis han investerede i en ny, stor lastbil, og det lå ikke lige for, pointerer han.

- En ny stor, lastbil koster mellem 2,2 og 2,5 millioner kroner, og med de år, jeg har tilbage på arbejdsmarkedet, var det ikke en mulighed, der ville være god økonomi i, forklarer 65-årige Per Jørgensen, som dog ikke har ønsket at gå på pension endnu.

0

Stigende interesse for båndsprøjtning med GPS-styret marksprøjte

Man opnår med GPS-udstyr på både traktor og redskab sideforskudt montering, der giver en række fordele.

Hele familien er samlet om maskinstation i Venslev

I Hornsherred driver familien Olsen, med far Erik og sønnen Jeppe i spidsen, Venslev Maskinstation og eget landbrug med planteavl og kødkvæg.

- Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

Fejl i massescreening er godt nyt for grundvandet

Der er alligevel ikke problemer med Amitrol i grundvandet, som miljøminister Lea Wermelin (S) ellers buldrede ud med efter resultater af massescreening.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next