bannerPos

Ultimativ læssemaskine til kvægbrug

På trods af sin store løftehøjde på 4,16 meter og dens 7400 kg er Yanmar V 120 læssemaskinen med dens maskinbredde på kun 2,1 meter så kompakt, at den kan komme til overalt på Mørkebjerggård i Ulbølle.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
06-06-2020 08:03
I stalden med 300 køer har Gunnar Dyhre Hansen stor nytte af den nye Yanmar V120 læsser.

I stalden har Gunnar Dyhre Hansen fire mand ansat til at passe gårdens 300 malkekøer.

En vigtig hjælper på Mørkebjerggård i Ulbølle er også en pålidelig læssemaskine til de mange daglige opgaver.

Her har Gunnar Dyhre Hansen fra Maskiner A/S i Horsens anskaffet en ny Yanmar V120 highlift læssemaskine til afløsning for den hidtidige og næsten identiske Schaeff TL120 highlift.  

Magen til den gamle

Det var vigtigt for den sydfynske kvægbruger at få en maskine magen til, da den gamle maskine altid har været super pålidelig, og lettet arbejdet på gården væsentligt.

- Jah, den har der sgu aldrig været noget med, lyder det fra Gunnar Dyhre Hansen, der samtidig glæder sig over, at alle redskaberne passer på den nye maskine.

Den gamle Schaeff havde klaret hele 12.000 timer på 5,5 år, og med leveringen af den nye maskine, er det 5. læssemaskine, de har på gården.

- Vi bruger den til stort set alle opgaver, og det er en perfekt all-round maskine, som kan bruges overalt. Vi bruger den til alt lige fra at blande foder, stakke halm, muge ud, og hvad der nu ellers måtte være af opgaver på gården, fortæller den sydfynske kvægbruger om sin nye læssemaskine. 

Stor læssehøjde

Den nye Yanmar V 120 er med centralsmøring, lynkobling af olieslanger, og ekstra brede dæk. De brede dæk giver bedre stabilitet, når der køres i blødt terræn.

Maskinen henvender sig specielt godt til netop kvægbrug, da den med sin løftehøjde på hele 4,16 meter uden problemer kan nå op i fuldfodervognen. Det gør blandearbejdet både nemt og fleksibelt.

For Gunnar Dyhre Hansen, som har vejesystem i fuldfodervognen, betyder det, at han nemt kan læsse de korrekte mængder af foder op i vognen.

Det er desuden den eneste maskine på markedet, som på trods af sin store løftehøjde, samtidigt er så kompakt i sin størrelse, at den med sine 7400 kg og maskinbredde på kun 2,1 meter kan komme til overalt på gården, og derfor kan løse en bred vifte af opgaver i den daglige drift.

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next