bannerPos

Verdens største miniplov kører på Midtsjælland

Koldsø Smede- og Maskinservice v/ Jesper Koldsø (til højre) har netop leveret verdens største miniplov til Heinemosegaard på Midtsjælland.
04-12-2019 08:50

MINIPLOV Jesper Koldsø, indehaver af Koldsø Smede- og Maskinservice i Vestsjælland, leverede forleden dag den største Ovlac miniplov, der findes.

Køber af ploven var Klaus Pedersen fra Heinemosegaard i Stestrup nær Tølløse på Midtsjælland, hvor driftslederen tog imod den 13-furede miniplov.

Klaus Pedersen fortæller i den sammenhæng, at ploven ikke kun skal køre som skrælleplov, men også bruges som almindelig plov forud for såning af korn og andre afgrøder.

Markdriften på Heinemosegaard er under omlægning til økologisk drift. Her giver Ovlac miniplovens muligheder for at stille bearbejdningsdybden fra omkring 8 centimeter til 20 centimeter mange muligheder for at tilpasse jordbearbejdningen til de enkelte markers behov og beskaffenhed.

På den leverede plov er der, ifølge Jens Iversen fra importøren Farm Implement, flere danske aftryk.

Jens Iversen oplyser, at der for eksempel er kommet klips til justering af arbejdsdybden i stedet for skruegevind, ligesom der er kommet radialdæk på landhjulet, hvilket giver en større trædeflade.

jhal

0

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.
Side 1 af 64 (1277 artikler)Prev1234567626364Next