bannerPos

Bæredygtig rensning af spildevandet

På Seerupgaards Høstmarked er der fremvisning af det beplantede filteranlæg med aktiv beluftning, som sørger for rensning af spildevandet.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
20-08-2018 08:00
Beplantet filteranlæg med aktiv beluftning skal klare rensningen af spildevandet på nybyggede Seerupgaard på Amager.

Hvorfor ikke tænke spildevand ind som en del af det naturlige kredsløb omkring vores huse og byggeprojekter?

For Marc og Neel Seerup Hansen blev den tanke hurtigt aktuel, da de skulle planlægge spildevandshåndteringen ved projektering af deres nybyggeri på Seerupgaard, som er et nyt Økologisk Amagerbrug.

- Et pileanlæg ved gården kunne for eksempel være et rigtig godt sted for deres bier. Men et pileanlæg til den mængde spildevand, gården i perioder producerer, ville desværre blive alt for stort, forklarer Marc Seerup Hansen, som oplyser, at valget til slut faldt på et beplantet filteranlæg med aktiv beluftning.

På Seerupgaard skal der jævnligt være forskellige arrangementer, og det giver store udsving i spildevandsudledningen. Det beplantede filteranlæg på 15 kvadratmeter kan klare de store udsving (op til 30 PE), da det er udstyret med en aktiv beluftning, som kan justeres.

Den 1. september fra klokken 10-16 kan man komme til høstmarked på Seerupgaard og høre mere om anlægges.

Læs mere i LandbrugØst, der udkommer torsdag den 23. august.

 

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next