bannerPos

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Seges er i samarbejde med en række rådgivningsvirksomheder og maskinstationer i gang med at teste nyt udstyr til digital grovfoderstyring. Arkivfoto
28-05-2020 17:48

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Grovfodersæson 2020 er skudt i gang, og finsnitterne arbejder i hele landet. Det betyder også, at Seges i samarbejde med rådgivningsvirksomhederne SLF, LandboThy, Vestjysk og Velas, samt Sikre Prøver Aps, en række maskinstationer og 20 demo-bedrifter er ved at teste udstyr til digital grovfoderstyring.

- Med en ny type NIR-sensor og en nyudviklet CowConnect-styring arbejder vi på at måle tørstof, sukker, proteinfordøjelighed, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset, mens vi snitter, forklarer chefkonsulent Niels Bastian Kristensen, Seges. Der laves en måling hvert andet sekund, så man efterfølgende kan se på kortet, hvordan fordelingen har været af for eksempel råprotein på den enkelte mark.

- En af de gevinster, vi har med CowConnect, er desuden, at både landmand, maskinstation og konsulent kan følge snitteren på deres telefon og se data fra den aktuelle mark, og data for de marker den har snittet tidligere på dagen, forklarer Niels Bastian Kristensen og uddyber:

- Et splitsekund efter at snitteren er kørt ind på en mark hos landmanden, kommer marken frem på skærmen og logning af data fra marken starter.

Målet er, at resultaterne fra de mange testkørsler resulterer i udstyr, så alle landmænd på sigt kan opnå et bedre datagrundlag til styring og optimering af grovfoderproduktionen.

cab

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1236 artikler)Prev1234567606162Next