bannerPos

Pelsopkøbere holdt kraftigt igen på årets første auktion

Kopenhagen Furs første auktion sluttede mandag. Syv ud af ti udbudte skind blev ikke solgt. Foto: Lasse Ege Pedersen

Lasse Ege Pedersen

28-01-2019 15:18
Blot 30 procent blev solgt af de 3,3 millioner udbudte skind på Kopenhagen Furs januar-auktion, som er den første af fem auktioner i år. Ikke muligt at give relevant gennemsnitspris, lyder det fra pelsdyravlernes formand.

Der lå desværre ingen positiv overraskelse og ventede for landets pelsdyravlere i den nu overståede januar-auktion, som sluttede mandag.

Blot 30 procent af de 3,3 millioner udbudte skind blev solgt. Det er så få, at Kopenhagen Fur ikke vil oplyse en gennemsnitspris, da den ikke vil  være relevant at sammenligne med i forhold til andre auktioner lyder det.

At der ikke blev solgt flere skind skyldes, at Kopenhagen Fur før auktionen havde valgt at statuere en bund under markedet svarende til prisniveauet fra den seneste auktion i september 2018. For danske avlere betød det, oplyser Kopenhagen Furs formand, Tage Pedersen til Effektivt Landbrug, at man i gennemnist ikke ville acceptere bud på under 215-220 kroner for de danske skind.

- Vi kunne selvfølgelig godt give en gennemsnitspris, men den er ikke relevant. Dem vi har solgt, er de mindste og dårligste skind, og de er solgt til en meget lav pris. Så hvis vi giver en gennemsnitspris, så tænker man »hold da op, det er jo en sindssyg lav pris«, men det er det ikke. De er solgt til fuldstændig faste priser i forhold til sidste år, siger Tage Pedersen.

Overproduktion er væk

At man har lagt en bund under markedet, og altså ikke vælger at sælge ud af de bedste skind til meget lave priser ved den netop overståede auktion skyldes, at man i Kopenhagen Fur vurderer, at markedssituationen meget snart vender, og efterspørgslen efter skind på verdensmarkedet kommer til at stige.

I en pressemeddelelse fra Kopenhagen Fur lyder det, at pelsmarkedet gennem nogle år været præget af overproduktion og lageropbygning af halvfabrikata og færdigvarer, men denne mængde af varer i afsætningskæden er nu reduceret markant. Samtidig er selve skindproduktionen nu hastigt på vej ned. I Danmark er antallet af avlsdyr netop reduceret med mere end 30 procent, og i udlandet er reduktionen endnu større. Det betyder, at udbuddet på de internationale pelsauktioner reduceres betydeligt fra 46 millioner i 2018, knap 40 millioner i 2019 og til forventeligt 25-28 millioner i 2020.

Over for Effektivt Landbrug udviser Tage Pedersen da også optimisme for fremtiden. Til spørgsmålet om det allerede bliver senere i år, at priserne kommer til at stige, lyder svaret:

- Ja, det tror jeg. Det har jeg forventning om. Men slet ikke til nogle gode fantasi-priser, men vi får vendt skuden og vi kommer den rigtige vej, siger han.

Kunderne venter

Fra Jesper Lauge Christensen, administrerende direktør i Kopenhagen Fur, lyder det, at kunderne i øjeblikket udsætter deres køb til senere på sæsonen.

- Som ventet må vi derfor se frem mod de næste auktioner for at få et fingerpeg om det reelle balancepunkt mellem udbud og efterspørgsel i år. Det gælder især de bedste skind, som kun blev solgt meget selektivt her på januar-auktionen, og derfor har vi heller ikke endnu en relevant gennemsnitspris, der kan sammenholdes med sidste års priser, siger Jesper Lauge Christensen.

Næste auktion hos Kopenhagen Fur er fra 19. til den 26. marts.

 

 

 

Ny aftale om sukkerroer på plads

Nordic Sukker og Danske Sukkerroedyrkere har netop indgået en aftale om dyrkning af sukkerroer i 2020.

- Robot-projekt skal støttes og tales op

Der er store perspektiver i Farmdroid markrobot. Det vurderer maskinkonsulent ved VKST Christian Rabølle, der ser et aktuelt behov for robotten i økologiske bedrifter.

Godt nyt til DLFs frøavlere

DLFs frøavlere tjener 85 millioner kroner ekstra for høst 2018

Vejret i maj var køligt

Statistik fra DMI giver et tilbageblik på maj, der var koldere end normalt, men havde nedbør tæt på gennemsnittet.

Veganere politianmeldt for ulovlig indtrængen i svinestalde

Uden hensyntagen til smittebeskyttelse har personer fra Veganerpartiet optaget facebookvideo fra svinestalde, som har til formål at skabe forargelse hos partiets tilhængere. De ulovlige indtrængninger bliver nu en sag for politiet.

Samlede leasingaftaler for hele maskinparken venter

Flere landmænd viser interesse for individuelle aftaler, som omfatter flere fabrikater, men som kan samles i én leasingaftale, lyder det fra Leasing Fyn.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Landboforening melder alt klar til Store Frødag

2019-udgaven af Store Frødag foregår hos formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, og sønnen Christian Petersen på Thinghøj på Stevns.

Planter kan være skyld i fotosensibilitet hos heste

Alle planteædende husdyr kan få fotosensibilitet. Seges Heste sætter fokus på, hvad visse planter kan få af følger for heste på græs.
Side 1 af 32 (621 artikler)Prev1234567303132Next