bannerPos

Pelsopkøbere holdt kraftigt igen på årets første auktion

Kopenhagen Furs første auktion sluttede mandag. Syv ud af ti udbudte skind blev ikke solgt. Foto: Lasse Ege Pedersen

Lasse Ege Pedersen

28-01-2019 15:18
Blot 30 procent blev solgt af de 3,3 millioner udbudte skind på Kopenhagen Furs januar-auktion, som er den første af fem auktioner i år. Ikke muligt at give relevant gennemsnitspris, lyder det fra pelsdyravlernes formand.

Der lå desværre ingen positiv overraskelse og ventede for landets pelsdyravlere i den nu overståede januar-auktion, som sluttede mandag.

Blot 30 procent af de 3,3 millioner udbudte skind blev solgt. Det er så få, at Kopenhagen Fur ikke vil oplyse en gennemsnitspris, da den ikke vil  være relevant at sammenligne med i forhold til andre auktioner lyder det.

At der ikke blev solgt flere skind skyldes, at Kopenhagen Fur før auktionen havde valgt at statuere en bund under markedet svarende til prisniveauet fra den seneste auktion i september 2018. For danske avlere betød det, oplyser Kopenhagen Furs formand, Tage Pedersen til Effektivt Landbrug, at man i gennemnist ikke ville acceptere bud på under 215-220 kroner for de danske skind.

- Vi kunne selvfølgelig godt give en gennemsnitspris, men den er ikke relevant. Dem vi har solgt, er de mindste og dårligste skind, og de er solgt til en meget lav pris. Så hvis vi giver en gennemsnitspris, så tænker man »hold da op, det er jo en sindssyg lav pris«, men det er det ikke. De er solgt til fuldstændig faste priser i forhold til sidste år, siger Tage Pedersen.

Overproduktion er væk

At man har lagt en bund under markedet, og altså ikke vælger at sælge ud af de bedste skind til meget lave priser ved den netop overståede auktion skyldes, at man i Kopenhagen Fur vurderer, at markedssituationen meget snart vender, og efterspørgslen efter skind på verdensmarkedet kommer til at stige.

I en pressemeddelelse fra Kopenhagen Fur lyder det, at pelsmarkedet gennem nogle år været præget af overproduktion og lageropbygning af halvfabrikata og færdigvarer, men denne mængde af varer i afsætningskæden er nu reduceret markant. Samtidig er selve skindproduktionen nu hastigt på vej ned. I Danmark er antallet af avlsdyr netop reduceret med mere end 30 procent, og i udlandet er reduktionen endnu større. Det betyder, at udbuddet på de internationale pelsauktioner reduceres betydeligt fra 46 millioner i 2018, knap 40 millioner i 2019 og til forventeligt 25-28 millioner i 2020.

Over for Effektivt Landbrug udviser Tage Pedersen da også optimisme for fremtiden. Til spørgsmålet om det allerede bliver senere i år, at priserne kommer til at stige, lyder svaret:

- Ja, det tror jeg. Det har jeg forventning om. Men slet ikke til nogle gode fantasi-priser, men vi får vendt skuden og vi kommer den rigtige vej, siger han.

Kunderne venter

Fra Jesper Lauge Christensen, administrerende direktør i Kopenhagen Fur, lyder det, at kunderne i øjeblikket udsætter deres køb til senere på sæsonen.

- Som ventet må vi derfor se frem mod de næste auktioner for at få et fingerpeg om det reelle balancepunkt mellem udbud og efterspørgsel i år. Det gælder især de bedste skind, som kun blev solgt meget selektivt her på januar-auktionen, og derfor har vi heller ikke endnu en relevant gennemsnitspris, der kan sammenholdes med sidste års priser, siger Jesper Lauge Christensen.

Næste auktion hos Kopenhagen Fur er fra 19. til den 26. marts.

 

 

 

Svinerådgiver giver specifikke råd til en bedre bundlinje

De bedste østdanske slagtesvineproducenter klarer sig rigtig fint i forhold til såvel område- som landsgennemsnit. Men hvad er årsagen. Svinerådgiver giver sine bud.

Nyt transportanlæg passer i gamle korngrave

For mere end 30 år siden lancerede Jema et transportanlæg, der viste sig at være forud for sin tid. Nu genfremstilles det i ny, opdateret udgave, fortæller Jesper Koldsø.

Roedyrkere kan følge afgrødeudviklingen

Sukkerroedyrkere har mulighed for at følge afgrødeudviklingen via satellitbilleder, og sammenligne egne marker med andre roemarker.

Vagn Nielsen: - Klimadebatten er kørt af sporet

Dansk landbrug har altid haft fokus på miljøet, men har svært ved at komme til orde i debatten, vurderer Vagn Nielsen, der i en menneskealder har drevet landbrug.

Ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Til stor utilfredshed for 12 landbrugsforeninger så afviser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt at blande sig i Energinets forhandlinger med lodsejere om vilkår for etableringen af Baltic Pipe.

FMR Maskiner på Falster siger farvel til Deutz-Fahr

Folkene bag FMR Maskiner skifter nu strategisk fokus for fremtiden. Det betyder blandt andet et farvel til Deutz-Fahr i sortimentet.

Landbrugsforeninger er utilfredse: ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Lodsejere, der bliver berørt af anlægget af Baltic Pipe-gasledningen skal ikke forvente at få en højere servituterstatning i ved ekspropriation end normalt, trods pres fra landboforeningerne mod Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Det er for dårligt, mener de.

Risiko for kø - for at se øko-køer

Fast tradition fortsætter: Alle kan være med, når økokøerne lukkes på frisk forårsgræs søndag den 14. april.

Få egen familiehave på Jernbjerggaard

Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse har udlånt lokaler og grønne områder til foreningen 4H.

Fyldte maver og tarme hærger fortsat slagterier

Tican påpeger at grise gang på gang leveres med fyldte maver til slagtning, selvom det er 26 år siden, at kravet om faste så dagens lys.
Side 1 af 27 (530 artikler)Prev1234567252627Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer