bannerPos

Unge var klar til at hjælpe

Tretten landbrugskammerater og venner til Daniel Danielsen (bagest midt i billedet) mødte frivilligt op og hjalp hele forrige weekend med aflivningen af de mange mink. Til højre, faderen Niels Danielsen, indehaver af Ellinge Minkfarm.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-11-2020 08:35
Sønnens landbrugsskolekammerater og venner bidrog fra tidlig morgen til sen aften, da de mange mink på Ellinge Minkfarm skulle aflives.

MINK I sidste uge kunne her i avisen læses, hvordan Ellinge Minkfarm som alle landets øvrige pelsdyravlere i hast måtte i gang med aflivningen af samtlige 75.000 mink, og pelsningen af yderligere 100.000 mink for kolleger.

Til den trælse men pålagte aflivning fik indehaver Niels Danielsen ekstraordinær hjælp tilbudt af sønnen Daniels arbejdsgiver, Hverringe Gods, men også af flere af sønnens venner og kammerater fra landbrugsskolen.

- De mødte op, så snart de havde fri fredag eftermiddag, og var her igen lørdag morgen klokken fem og hele weekenden. Og da jeg ville afregne dem, slog de samstemmende fast, at det var en frivillig indsats, som de var stolte af at kunne yde, fortæller minkfarmen og glæder sig over de unges indstilling og den meget store hjælp, der gjorde det muligt at få alle mink aflivet inden fristen, som midt under det hektiske arbejde blev udskudt med tre dage.

- Når regeringen vælger at handle ulovligt og efterlader landets minkavlere med stor uvished om, hvad der skal ske i fremtiden, og det faktum at man ikke har fortalt avlerne, at de kan eller skal stoppe med at aflive deres besætninger, så synes jeg, at det eneste rigtige er at give avlerne alt den hjælp, som de har brug for! Derfor er jeg stolt over at se så mange af mine kammerater stiller op og her hjælper Niels Danielsen, lød det blandt andet fra Simon Leth Johansen, der til dagligt arbejder på Gundersgaarden på Langeland.

De øvrige frivillige hjælpere var Patrick Skov Larsen (Søgaard), Andreas Andresen (Højlundsgaard Maskinstation), Rasmus Vad Jensen (Hestkærgaard), Jeff Rasmusen (Nineløsegaard), Carl Johan Larsen (Lars Vestermark), Hans Ulriksen (Pinstoftegaard), Lasse Ingemann (Beredskabet), Andreas Damgaard (Agro Alliancen), Rasmus Larsen (studerende), samt Asger Laursen, Rasmus Emil Hansen og Frederik Bang (alle Hverringe Gods). I parentes er nævnt de pågældendes arbejdsplads

.

0

Halmpresser i pilleform

En stor Krone pillepresser blev for nylig vist frem hos CMC Maskinstation i Svinninge i Nordvestsjælland.

Omfattende sortsforsøg nedtones i branchen

Elo West Larsen fra KWS Scandinavia A/S undrer sig over, at forsøgsresultater inden for roedyrkning til tider underspilles i branchen.

Effektiv ukrudtstrimmer

Italienske Meneguzzo står bag en effektiv ukrudtstrimmer til økologiske afgrøder og specialafgrøder.

Landmændene har fået nok…

Med traktordemonstrationer i Aarhus og København fik de danske landmænd luftet deres utilfredshed med regeringen.

Spændende ny radrenser til roeproduktionen

Chopstar Twin kommer helt tæt på rækken og kan blandt andet hjælpe sukkerroedyrkere.

Har skiftet fra bælter til hjul

Udviklingen blandt landbrugsmaskiner går mange steder fra hjul til bæltekøretøjer, men Bo Lærkesen fra Lærkesminde Landbrug & Maskinstation er gået den modsatte vej.

Forkert sortsvalg kan give et markant udbyttetab

Pletvis forekomst af nematoder i roemarkerne sætter store krav til NT-sorter.

Ny ukrudtsstrategi

Lars Kruse Andersen fra Adama oplyser, at landets sukkerroedyrkere skal lægge en ny plan for ukrudtsbekæmpelse i roemarkerne.

Mere vild natur i nordsjællandsk nationalpark

Fire vandhuller genskabes i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
Side 1 af 77 (1530 artikler)Prev1234567757677Next