bannerPos

Hjortevildtgruppen Region Nordjylland: - Man kan ikke sige, vi går ind for arealbegrænsnigner, for vi er aldrig blevet spurgt

- Man kan ikke sige vi går ind for arealbegrænsninger, for vi er aldrig blevet spurgt, siger Tage Espersen, Snedsted, som er formand for Hjortevildtgruppen Nordjylland.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
11-05-2020 11:38
Det har ingen betydning, hvad den regionale hjortevildtgruppe mener om arealbegrænsninger, for de er aldrig blevet spurgt og bliver det heller aldrig, mener formanden i Region Nordjylland.

Hos Hjortevildtgruppen Nordjylland er man ikke i tvivl om, at den skæve alders- og kønsfordeling i hjortevildtflokke i høj grad bunder i brunstjagten.

- Vi har aldrig haft brunstjagt i vores område, fortæller Tage Espersen, Snedsted, som er formand i gruppen. For få år siden fik man på landsplan muligheden for at vælge brunstjagten på 14 dage enten til eller fra.

- Vi valgte den fra. Vi har jo aldrig haft den og for os betyder den derfor ikke noget, mens den for andre jo er hjerteblod, forklarer han.

En af grundene til, at man ikke var i tvivl om, at vælge muligheden fra var, at man på den måde ville komme tættere på målet om flere ældre hjorte.

- Kigger man på landsplan, er der slet ingen tvivl om, at vi i Nordjylland er tættere på målet end resten af landet og det hænger da helt klar sammen med brunstjagten, det er jeg slet ikke i tvivl om, forklarer Tage Espersen.

Tager ikke stilling til arealbegrænsningerne

Hjortevildtgruppen Nordjylland er aldrig blevet spurgt om, hvad de mener om arealbegrænsninger.

- Man kan ikke sige, vi går ind for det, for vi er aldrig blevet spurgt, siger Tage og henviser til, at den beslutning er tage længere oppe og at de som regional gruppe ikke har haft muligheden for hverken at vælge til eller fra.

Beslutningen ligger nu ved ministeren og derfor er Tage Espersen heller ikke et sekund i tvivl om, at deres mening er fuldstændig uden betydning, for de vil alligevel ikke vil blive spurgt.

Anderledes forhold i Thy

Hjortevildtgruppen Nordjylland kunne allerede for fire år siden se, at Thy havde nået målet om, at skyde flere hinder end hjorte, hvilket ifølge Tage Espersen er lidt af et enestående tilfælde i deres region, som ifølge ham, ikke alene er sket fordi man ikke udøver brunstjagt.

- Naturstyrelsen ejer stort set alt skov og det betyder at der er restriktioner på hvor meget man må skyde. Jeg har selv været i en jagtkonsortie hvor vi havde et jagtareal på 1.300 hektar og kun måtte skyde tre hjorte. Det vil alt andet end lige give flere ældre hjorte, fortæller han.  

Hjortevildtgruppen Nordjylland består af personer som repræsenterer Danmarks Jægerforbund, Dansk Landbrug, Dansk Skovforening, Dansk Landbrug og Skovforening, Naturfredningsforeningen, Dyrenes Beskyttelse og Naturstyrelsen.

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next