bannerPos

Farverige løgplanter

Skilla er en lille løgplante, som blandt andet findes vildt i blomsterenge i Alperne. Skilla findes i mange sorter, og partier under et par af havens store træer kan se fantastisk ud. Foto: Søren Paludan

Jesper Hallgren

Journalist
31-03-2019 10:00
Løgplanter langs indkørslen og i plænen giver liv, farver og glæde i foråret.

Det starter med erantis og vintergækker i februar/marts herefter følger krokus i marts. Senere kommer skilla og påskeliljer og til sidst tulipaner. Der er mange muligheder for at skabe liv, farver og glæde i foråret.  

- Påskeliljer, krokus og skilla er robuste og kommer igen år efter år. Man må blot ikke slå græsset straks efter de er afblomstret, fortæller Søren Paludan fra Paludan Skov- og Naturkonsulenter.

- Løgplanterne skal, tilføjer han, nå at visne ned og trække næringen tilbage i løget.  Græsset må først slås sidst i juni. Derfor skal løgplanterne lægges i yderperiferien af plænen eller ved indkørslen, hvor man kan vente med at slå græsset.

Påskeliljer er en fantastisk løgplante, og der er mange sorter. Søren Paludan anbefaler gode gamle botaniske sorter. Det er de kønneste og mest robuste, oplyser han.

Gode råd til et pænt resultat

- Der skal mange løg til at det rigtigt ser ud af noget. Mellem 5.000 og 10.000 løg kan man let bruge til en parklignende have, lyder anbefalingen fra Søren Paludan, der videre fortæller:

- Den bedste plantetid eller lægge-tid for løgene er i september/oktober, hvor løgenes rødder kan nå at udvikle sig i en jordtemperatur på 5-10 grader inden vinteren. 

- Løg plantes mindst dobbelt så dybt, som løget er højt. Det vil sige, at toppen af et fire centimeter højt løg skal ligge mindst otte centimeter nede i jorden og gerne mere.

Søren Paludan gør endvidere opmærksom på, at man skal sørge for, at løget har kontakt med jorden hele vejen rundt. Jordbunden skal tillige være veldrænet og gerne til den tørre side i forsommer og sommertiden, hvor løget går i dvale. 

- Der skal lægges cirka 25 pr. kvadratmeter og læg gerne i grupper, så der er bare pletter uden løgplanter, slutter Søren Paludan.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next