bannerPos

Nyanlagt sø giver stor glæde

Der blev fundet både tusindårige gamle stykker egetræ og gamle muslinge- og østersrester, da Søren Wiuff (til venstre) tidligere på året fik gravet ud til en sø med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne.

Henrik Sieben

Journalist
09-10-2018 07:00
Grøntsagsdyrker Søren Wiuff fik med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne anlagt en sø, der giver biodiversitet, herlighedsværdi og ejerglæde.
Der er masser af fordele ved at få etableret en sø på sin ejendom. Det pointerer grøntsagsdyrker på Lammefjorden i Nordvestsjælland, Søren Wiuff, Brogård i Gislinge.
I flæng nævner han ejerglæde, herlighedsværdi, driftsmæssige fordele, værdiforøgelse af ejendommen, øget biodiversitet med større antal fugle, mængder vildt og insekter, jagt og goodwill i lokalområdet.
- Og tidsbesparelse, hvis man lægger søen i et hjørne af marken, eller i en lavning, som det altid er svært at komme til med sine maskiner eller hvor der altid står vand, lyder det supplerende fra skovfoged og vildtforvalter René Didriksen, Skovdyrkerne Øerne, der dækker Fyn og østlige øer.
 

Hurtigt meget liv ved søen

Allerede få måneder efter søen på Søren Wiuffs mark blev etableret tidligere på året, konstaterede han øget liv ved søen.
- Det er herligt at komme herud en sommeraften og se det liv, der opstår i og omkring søen. Det var samtidig også noget forhistorisk over det. Da vi gravede søen, fandt vi såvel gamle muslinge- som østersskaller, ligesom der lå en del gammelt egetømmer på den tidligere havbund.
Lammefjorden ligger på tidligere havbund, der i 1874 blev inddæmmet, afvandet og drænet. I dag udgør Lammefjorden med sine næsten 6.000 hektar et af Danmarks største områder for grøntsagsdyrkning.
- Det går rigtig hurtigt med, at dyr og planter flytter ind, så når først hullet er korrekt lavet, behøver man ikke gøre så meget mere, fortæller René Didriksen, der har stor erfaring med at få anlagt søer – i år alene ti gennem Skovdyrkerne og på vegne af lodsejere.

Læs mere i LandbrugØst i uge 41, der udkommer torsdag den 11. oktober, men allerede fra lørdag den 6. oktober kan ses på landbrugoest.dk.
 

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next