bannerPos

Nyanlagt sø giver stor glæde

Der blev fundet både tusindårige gamle stykker egetræ og gamle muslinge- og østersrester, da Søren Wiuff (til venstre) tidligere på året fik gravet ud til en sø med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
09-10-2018 07:00
Grøntsagsdyrker Søren Wiuff fik med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne anlagt en sø, der giver biodiversitet, herlighedsværdi og ejerglæde.
Der er masser af fordele ved at få etableret en sø på sin ejendom. Det pointerer grøntsagsdyrker på Lammefjorden i Nordvestsjælland, Søren Wiuff, Brogård i Gislinge.
I flæng nævner han ejerglæde, herlighedsværdi, driftsmæssige fordele, værdiforøgelse af ejendommen, øget biodiversitet med større antal fugle, mængder vildt og insekter, jagt og goodwill i lokalområdet.
- Og tidsbesparelse, hvis man lægger søen i et hjørne af marken, eller i en lavning, som det altid er svært at komme til med sine maskiner eller hvor der altid står vand, lyder det supplerende fra skovfoged og vildtforvalter René Didriksen, Skovdyrkerne Øerne, der dækker Fyn og østlige øer.
 

Hurtigt meget liv ved søen

Allerede få måneder efter søen på Søren Wiuffs mark blev etableret tidligere på året, konstaterede han øget liv ved søen.
- Det er herligt at komme herud en sommeraften og se det liv, der opstår i og omkring søen. Det var samtidig også noget forhistorisk over det. Da vi gravede søen, fandt vi såvel gamle muslinge- som østersskaller, ligesom der lå en del gammelt egetømmer på den tidligere havbund.
Lammefjorden ligger på tidligere havbund, der i 1874 blev inddæmmet, afvandet og drænet. I dag udgør Lammefjorden med sine næsten 6.000 hektar et af Danmarks største områder for grøntsagsdyrkning.
- Det går rigtig hurtigt med, at dyr og planter flytter ind, så når først hullet er korrekt lavet, behøver man ikke gøre så meget mere, fortæller René Didriksen, der har stor erfaring med at få anlagt søer – i år alene ti gennem Skovdyrkerne og på vegne af lodsejere.

Læs mere i LandbrugØst i uge 41, der udkommer torsdag den 11. oktober, men allerede fra lørdag den 6. oktober kan ses på landbrugoest.dk.
 
0

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

Hallegård på Bornholm er nu klima-miljø-pilotprojekt og eksperimentarium

Hallegård på Bornholm, katalysator for det bornholmske madeventyr og kendt af titusinder af ferie-gæster som kulinarisk kraftcenter, etablerer nu et såkaldt pilotprojekt i form af et klima- og miljø-eksperimentarium.

Miljøstyrelsen godkender Reglone i sidste øjeblik

Efter et intensivt, fagligt tovtrækkeri har Miljøstyrelsen givet kartoffelavlerne lov til at bruge Reglone. Hastigheden hos myndighederne har dog været under al kritik, mener man hos Landbrug & Fødevarer.
Side 1 af 64 (1274 artikler)Prev1234567626364Next