bannerPos

Nyanlagt sø giver stor glæde

Der blev fundet både tusindårige gamle stykker egetræ og gamle muslinge- og østersrester, da Søren Wiuff (til venstre) tidligere på året fik gravet ud til en sø med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne.

Henrik Sieben

Journalist, LandbrugØst
09-10-2018 07:00
Grøntsagsdyrker Søren Wiuff fik med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne anlagt en sø, der giver biodiversitet, herlighedsværdi og ejerglæde.
Der er masser af fordele ved at få etableret en sø på sin ejendom. Det pointerer grøntsagsdyrker på Lammefjorden i Nordvestsjælland, Søren Wiuff, Brogård i Gislinge.
I flæng nævner han ejerglæde, herlighedsværdi, driftsmæssige fordele, værdiforøgelse af ejendommen, øget biodiversitet med større antal fugle, mængder vildt og insekter, jagt og goodwill i lokalområdet.
- Og tidsbesparelse, hvis man lægger søen i et hjørne af marken, eller i en lavning, som det altid er svært at komme til med sine maskiner eller hvor der altid står vand, lyder det supplerende fra skovfoged og vildtforvalter René Didriksen, Skovdyrkerne Øerne, der dækker Fyn og østlige øer.
 

Hurtigt meget liv ved søen

Allerede få måneder efter søen på Søren Wiuffs mark blev etableret tidligere på året, konstaterede han øget liv ved søen.
- Det er herligt at komme herud en sommeraften og se det liv, der opstår i og omkring søen. Det var samtidig også noget forhistorisk over det. Da vi gravede søen, fandt vi såvel gamle muslinge- som østersskaller, ligesom der lå en del gammelt egetømmer på den tidligere havbund.
Lammefjorden ligger på tidligere havbund, der i 1874 blev inddæmmet, afvandet og drænet. I dag udgør Lammefjorden med sine næsten 6.000 hektar et af Danmarks største områder for grøntsagsdyrkning.
- Det går rigtig hurtigt med, at dyr og planter flytter ind, så når først hullet er korrekt lavet, behøver man ikke gøre så meget mere, fortæller René Didriksen, der har stor erfaring med at få anlagt søer – i år alene ti gennem Skovdyrkerne og på vegne af lodsejere.

Læs mere i LandbrugØst i uge 41, der udkommer torsdag den 11. oktober, men allerede fra lørdag den 6. oktober kan ses på landbrugoest.dk.
 

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next