bannerPos

Mangeårig halmformand blev hyldet

Hans Stougaard (til højre) fik overrakt medaljen af Britta Caroc Schall Holberg, mens et indrammet certifikat blev overrakt af nuværende præsidiemedlem i Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab, tidligere statskonsulent Erik Klindt Andersen.
20-06-2020 10:36

HÆDERSBEVISNING Proprietær, tidligere borgmester og tidligere formand for Danske Halmleverandører gennem 23 år, Hans Stougaard, Lindegaard, Flemløse på Vestfyn, kunne for nylig fejre sin 80-års fødselsdag.

Samtidig kan Hans Stougaard se tilbage på hele 54 år som forpagter af Hagenskov Gods for tre generationer Schall Holberg. En forpagtningsaftale, der samme dag ved en højtidelighed på Hagenskov Slot blev underskrevet for endnu en otte-årig periode.

Ved samme lejlighed blev Hans Stougaard for sin mangeårige indsats hædret med Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs store sølvmedalje, der gives som »Beviis for en god Borgers udviiste patriotiske Fliid«.

Den store sølvmedalje er en ganske særlig anerkendelse, som i årenes løb kun er blevet tildelt ganske få. Og det er i øvrigt mange år siden, den er blevet tildelt en aktiv landmand.

aks

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next