bannerPos

Økologer dyrker flere efterafgrøder

Claus Østergaard, plantechef i ØkologiRådgivningen, glæder sig over den store fremgang i brugen af efterafgrøder.

Christian Carus

Journalist
04-12-2018 08:34
ØkologiRådgivning Danmarks kunder bruger efterafgrøder i langt højere grad end for tre år siden. Det glæder plantechef i ØRD.

En ny opgørelse fra ØkologiRådgivning Danmark viser, at selskabets kunder i stigende grad etablerer efterafgrøder i markerne. Fra 2016 til 2018 er andelen af marker med efterafgrøder steget fra 22 til 29 procent. Med kløvergræsudlæg, der også fungerer som en efterafgrøde, kommer andelen op på knap halvdelen af markerne.

- Vi har de senere år målrettet arbejdet på at få flere efterafgrøder ind i markplanerne, så det er dejligt at se, at det nu giver pote, siger plantechef i ØRD, Claus Østergaard.

Den største vækst er sket i frivillige efterafgrøder med bælgplanter.

- Særligt rødkløver sået om foråret i vinterrug har stor effekt og er blevet populær hos økologerne, men blandinger af hvidkløver, græs og cikorie i vårsæd og vikke/olieræddike sået efter høst vinder frem, konstaterer Claus Østergaard. 

Efterafgrøderne er ifølge Claus Østergaard svaret på mange af de aktuelle udfordringer, økologiske landmænd står overfor: usikre vejrforhold, faldende jordfrugtbarhed og forventninger om klimabevidst produktion.

- Vi skal lagre mere kulstof i jorden, arbejde med recirkulering af næringsstoffer og producere klimavenligt. Efterafgrøder spiller positivt ind på alle parametre og er med til at gøre planteproduktionen mere robust, siger han. 

Regulering på baggrund af atypiske målinger

Helt igennem ekstreme målinger danner grundlag for indsatskrav til landbruget i oplandet til Stege Nor – og vi frygter, at det samme sker i Karrebæk Fjord, lyder det fra Gefion og DLS.

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.
Side 1 af 29 (565 artikler)Prev1234567272829Next