bannerPos

Økologer holder årsmøde i Odense

Formanden Hans Erik Jørgensen aflægger beretning, når økologisektionen holder årsmøde torsdag den 24. oktober på Dalum Landbrugsskole. Foto: Ebbe Mortensen

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
15-10-2019 08:00
Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Økologi står højt på regeringens dagsorden, som et af flere virkemidler til en grøn og bæredygtig fremtid. En fordobling af det økologiske areal, eksporten og danskernes forbrug af økologi i 2030 er sat som mål for Danmarks økologiske udvikling.

Når Landbrug & Fødevarers økologisektion på næste torsdag, den 24. oktober, afvikler årsmøde på Dalum Landbrugsskole, vil der være lejlighed til at høre fødevareminister Mogens Jensen fortælle om regeringens mål for økologien frem mod 2030. Derefter er der debat med politikere, interesseorganisationer, virksomheder og det økologifaglige vidensmiljø.

Dagens program starter klokken 9 med morgenmad og udstilling. Derefter er der beretning ved økologisektionens formand Hans Erik Jørgensen, Jordløse, og Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer.

Sidst på dagen er der kåring af årets øko-elev og et indlæg af Andreas de Neergaard fra Københavns Universitet, som han har kaldt »Ny økologi; etik og fortællinger mellem robotter, klima og befolkningsvækst«.

Tilmelding til årsmødet sker via Landbrug & Fødevarers hjemmeside under økologisektionen.

 

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next