bannerPos

Økologer holder årsmøde i Odense

Formanden Hans Erik Jørgensen aflægger beretning, når økologisektionen holder årsmøde torsdag den 24. oktober på Dalum Landbrugsskole. Foto: Ebbe Mortensen

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
15-10-2019 08:00
Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Økologi står højt på regeringens dagsorden, som et af flere virkemidler til en grøn og bæredygtig fremtid. En fordobling af det økologiske areal, eksporten og danskernes forbrug af økologi i 2030 er sat som mål for Danmarks økologiske udvikling.

Når Landbrug & Fødevarers økologisektion på næste torsdag, den 24. oktober, afvikler årsmøde på Dalum Landbrugsskole, vil der være lejlighed til at høre fødevareminister Mogens Jensen fortælle om regeringens mål for økologien frem mod 2030. Derefter er der debat med politikere, interesseorganisationer, virksomheder og det økologifaglige vidensmiljø.

Dagens program starter klokken 9 med morgenmad og udstilling. Derefter er der beretning ved økologisektionens formand Hans Erik Jørgensen, Jordløse, og Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer.

Sidst på dagen er der kåring af årets øko-elev og et indlæg af Andreas de Neergaard fra Københavns Universitet, som han har kaldt »Ny økologi; etik og fortællinger mellem robotter, klima og befolkningsvækst«.

Tilmelding til årsmødet sker via Landbrug & Fødevarers hjemmeside under økologisektionen.

 

0

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.
Side 1 af 60 (1186 artikler)Prev1234567585960Next