bannerPos

Økologiske forårsmøder rykker ind på skærmen

Ukrudtsbekæmpelse er på dagsordenen under et webinar onsdag 1. april. Arkivfoto.
30-03-2020 11:51

Ny viden og inspiration til arbejdet med økologisk landbrug skal ikke stoppes af corona-situationen. Derfor afholder Seges Økologi Innovation og DLBR Dansk Økologi sammen en række gratis webinarer for landmænd.

Normalt er der en række markvandringer og faglige møder for økologiske landmænd her i forårssæsonen, men det har corona-virussen sat en stopper for i år.

- Ingen skal dog snydes for at få ny faglig viden, aktuelle informationer og inspiration til forårsarbejdet, siger lederen af Seges Økologi Innovation Kirsten Holst.

Derfor inviterer Økologi Innovation, DLBR Dansk Økologi og økologi-sektionen i Landbrug & Fødevarer nu økologiske landmænd i hele landet til en række såkaldte webinars.

- Vi ser møderne som en faglig appetitvækker, siger Kirsten Holst.

Et webinar er et on-line møde, som man kan deltage i via computeren eller tabletten derhjemme. På møderne vil der – som ved et fysisk møde – være økologikonsulenter, som holder faglige oplæg, tager deltagerne med på virtuelle markvandringer og meget mere. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål via chatten.

Bliver optaget

Økologichef hos AgriNord, Thomas Vang Jørgensen, som også er formand for styregruppen DLBR Dansk Økologi, ser frem til de kommende webinarer:

- Jeg er meget glad for, at den lokale økologirådgivning og Seges Økologi i fællesskab benytter lejligheden til at afprøve nye måder at mødes på. Vores mål er at få viden ud at arbejde hos økologerne, også mens vi er ramt af Corona, så derfor udvikler vi nye kanaler via webinarer, videoer og on-line møder, siger han.

Møderne er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig, så man får et link til mødet. Det vil vare cirka 20 minutter. Mødet bliver optaget, så man kan se det bagefter, hvis man ikke har mulighed for at deltage. 

aldo

Planlagt følgende møder:

1. april: Ukrudtsbekæmpelse i foråret v. Malene Theilgaard og Lars Egelund Olsen, Seges Økologi Innovation.

Webinaret indeholder en praktisk tilgang til hvordan blindharvning, ukrudtsharvning og radrensning kan bruges som supplement i ukrudtskontrollen. En gennemgang af metoderne med fokus på ukrudtsarter og afgrøder, samt en generel strategi med sædskifte, afgrødeetablering og udsæds mængde som den primære del af bekæmpelsen, vil være grundlaget for denne gennemgang.

2. april: Hamp og hampedyrkning v. Lars Egelund Olsen, Seges Økologi Innovation.

Dette webinar vil gennemgå de vigtigste opmærksomhedspunkter både vedrørende etablering og dyrkning, men også forhold vedrørende høst, tørring og den efterfølgende håndtering.

0

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.
Side 1 af 60 (1186 artikler)Prev1234567585960Next