bannerPos

Omlægningstjek kan bane vej for nye muligheder

Flere og flere landmænd vælger en økologisk produktion.
16-05-2020 10:32

Økologisk VKST tilbyder alle konventionelle landmænd et gratis omlægningstjek, der giver overblik over mulighederne for økologisk drift på den enkelte ejendom.

OMLÆGNING Vil man være på forkant med den bæredygtige og mere klimaneutrale udvikling, kan man ganske gratis få et økologisk omlægningstjek på sin bedrift.

- Et økologisk omlægningstjek vil give et godt overblik over mulighederne for en økologisk produktion, ud fra de ønsker og målsætning, man har med sin bedrift, siger chefkonsulent i Økologisk VKST, Lisbeth Frank Hansen.

Hos Økologisk VKST kan den konventionelle landmand lave en aftale med en erfaren økologikonsulent, som fagligt matcher den enkelte ejendoms ønsker og muligheder.

Økologikonsulenten kommer på besøg og tager en rundtur på bedriften med fremvisning af marker og relevante driftsbygninger.

Herefter vil økologikonsulenten orientere landmanden om de økologiske principper, produktionsbetingelser og regler samt tilskudsmuligheder.

5-årig omlægningsplan

- Vi følger løbende den økologiske markedssituation både lokalt og internationalt og kan derfor også give en god og relevant orientering om afsætningsmulighederne, oplyser Lisbeth Frank Hansen.

Hun tilføjer, at det også er muligt at få lavet en skitse til en økologisk drift samt et økonomisk overslag, så man kan se, om det økonomisk vil give mening at arbejde videre med en eventuel omlægning til økologi.

Udover omlægningstjekket tilbyder Økologisk VKST i samarbejde med VKST Økonomi at udarbejde et strategisk beslutningsgrundlag for en omlægning til økologisk produktion.

- Det indeholder en oversigt over nødvendige ændringer og eventuelle investeringer, en 5-årig omlægningsplan med budget, følsomhedsanalyse, swot-analyse og en faglig redegørelse for håndtering af ukrudt og gødningsforsyning, meddeler Lisbeth Frank Hansen.

jhal

0

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.
Side 1 af 60 (1187 artikler)Prev1234567585960Next