bannerPos

35 millioner fra Danish Agro

- Konkurrencepresset har været ekstra hårdt efter tørken i 2018, påpeger Danish Agros koncernchef, Henning Haahr.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
15-02-2020 08:26
Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

ÅRSREGNSKAB Et udfordrende år. Sådan betegner ledelsen hos Danish Agro Amba det forløbne regnskabsår.

- Konkurrencepresset har været ekstra hårdt efter tørken i 2018, og af andre engangspåvirkninger har været et meget lavt afkast fra koncernens aktier i tyske Agravis i forbindelse med afslutningen af en årelang kartelsag, påpegede koncernchef Henning Haahr, da han præsenterede 2019-regnskabet.

Resultatet før skat var 402 millioner kroner, eller 45 millioner lavere end i 2018. Til gengæld var omsætningen rekordstor på 35,3 milliarder kroner med en stigning på syv procent i forhold til året før.

Tilbagehold med investeringer, en reduceret balance på 300 millioner og en nedbringelse af gælden med godt 500 millioner kroner har gjort, at koncernegenkapitalen er steget med godt 120 millioner kroner til 5,3 milliarder kroner ved årets udgang.

Soliditet på 30,9 procent

Derfor er bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, tilfreds med, at der kan sikres udlodning til medlemmerne på trods af udfordringerne i det forgangne år.

- Det er yderst positivt, at soliditeten i Danish Agro-koncernen er øget med 1,2 procentpoint til 30,9 procent. Og at vi endnu en gang er i stand til at tilgodese vores medlemmer gennem overskudsudlodning med 25 procent af overskuddet efter skat.

Helt præcist sender Danish Agro 35 millioner kroner tilbage til medlemmerne.

- Det er et naturligt mål for os som andelsselskab, at vi er i stand til at præmiere vores medlemmer, når de økonomiske forudsætninger er til stede, siger bestyrelsesformanden.

For 2020 sigter Danish Agro efter et resultat før skat i niveauet 500 millioner kroner og en soliditetsgrad i niveauet 32 procent.

0

Valtra har lanceret en fjernstyret traktor

Valtra og firmaet Elisa har sammen udviklet fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.
Side 1 af 60 (1188 artikler)Prev1234567585960Next