bannerPos

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Danish Crown-direktøren Jais Valeur har god grund til at smile. Koncernen har for nylig offentliggjort det bedste halvårsregnskab i selskabets historie. Foto: Flemming Erhard
30-05-2020 08:47

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.

REGNSKAB Danish Crown har offentliggjort sit halvårsregnskab, og det er det stærkeste halvårsregnskab i selskabets historie.

Nettoresultatet for 1. halvår 2019/2020 landede på 1,4 milliarder kroner mod 950 millioner kroner sidste år – et løft på 46 procent. Omsætningen steg med 18 procent til knap 32 milliarder kroner.

- Fremgangen er skabt gennem en kombination af fortsat god afsætning af svinekød til Kina, frasalget af Tulip i Storbritannien, og ikke mindst en stærk performance på tværs af koncernen, lyder det fra koncernens topchef Jais Valeur.

Selskabets ejere er blevet afregnet med 13,72 kroner pr. kilo i gennemsnit for deres grise mod 9,40 kroner pr. kilo i samme periode sidste år. Det er en fremgang på 46 procent.

112 øre foran EU-indeks

Resultatet af den primære drift går 43 procent frem fra 1,22 milliarder kroner til 1,75 milliarder kroner. Samlet set ligger Danish Crowns resultat over målsætningen i 4WD-strategien på +60 øre pr. kilo i forhold til det EU-indeks, som Danish Crown måler sig op mod.

- Forudsat en uændret restbetaling ligger Danish Crowns afregning for ejernes grise i første halvdel af regnskabsåret 112 øre pr. kilo foran EU-indekset, fortæller Jais Valeur, og tilføjer:

- Det er klart, at eksporten til Kina er en hjørnesten i vores fremgang, men samtidig viser den platform, som Danish Crown har opbygget over årene, nu for alvor sin styrke.

- Bredden i vores forretning og produktportefølje er historisk stærk, og samtidig har vi en større spredning både geografisk og på produktkategorier end tidligere. Det er vigtigt, for det er vejen til at sikre en attraktiv afregning til vores ejere fremadrettet.

Jais Valeur konstaterer, at Danish Crown Foods bredt set er lykkedes med at indarbejde de stigende råvarepriser på grisekød i salgspriserne.

Udfordringer

- På det svenske og det polske hjemmemarked har KLS Ugglarps og Sokolow haft en god efterspørgsel på lokale produkter, og deres markedspositioner er styrket. DAT-Schaub har øget salget til pharma-industrien, og det har bidraget til fortsat fremgang i både omsætningen og indtjeningen.

- På markedet for okse- og kalvekød har priserne været stabile, men på et lavt niveau. Underliggende har der været fremgang i driften af Danish Crown Beef, men udbruddet af Covid-19 har øget usikkerheden og sat den positive udvikling i blandt andet hudeselskabet Scan-Hide på pause, tilføjer topchefen.

Balancen i selskabet er reduceret med 3,8 milliarder kroner siden udgangen af 1. halvår 2018/2019, og det skyldes primært salget af Tulip Ltd.

Koncernens netto-rentebærende gæld var ved udgangen af halvåret 2,7 gange resultatet af den primære drift før afskrivninger. Det er markant lavere end samme tidspunkt sidste år, hvor det tilsvarende tal var 3,7. Forbedringen sker som følge af den stærke indtjening samt likviditetseffekten fra salget af Tulip Ltd.

mip

0

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.
Side 1 af 62 (1239 artikler)Prev1234567606162Next