bannerPos

Solidt halvårsregnskab hos DLG

Grovvarekoncernen forventer en god dansk høst 2019, men afventer et mere samlet billede fra koncernens hovedmarkeder. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen

Redaktionen

22-08-2019 07:03
På trods af tørken i høst 2018 kommer DLG-koncernen ud med et godt halvårsregnskab.

DLG offentliggjorde forleden sit halvårsregnskab, som koncernen kalder et af de bedste efterfulgt af kommentarer om, at koncernen betragter det solide regnskab med tilfredshed – også set i lyset af de afledte effekter af den historiske tørke i 2018.

Driftsresultat (Ebitda) blev på 594 mio. kr., mens resultatet før skat blev på 151 mio. kr. Omsætningen på 24,5 mia. kr. er på niveau med første halvår 2018. Koncernen styrkede samtidig de finansielle nøgletal, oplyses det i en meddelelse.

De afledte effekter fra sidste års tørkeramte høst betød i første halvår 2019 en kornhandel på 600 mio. kr. mindre end forventet. Effekterne blev dog til dels opvejet af en samlet salgsfremgang af råvarer og færdigfoder på koncernens tre hovedmarkeder i Danmark, Tyskland og Sverige, kan man læse om resultatet, og DLG fortsætter:

Tallene rummer blandt andet en 7 procents fremgang i kvægfodersalget og en 11 procents fremgang indenfor råvarer. Koncernens forarbejdning af raps og salg af raffineret olie har ligeledes præsteret en meget tilfredsstillende indtjeningsfremgang. Desuden har DLG’s store tyske datterselskab Team AG haft en øget omsætning på 600 mio. kr. og realiseret et driftsresultat på 186 mio. kr., svarende til en indtjeningsfremgang på 10 procent i forhold til første halvår 2018.

 

Tilfreds

Koncernchef Kristian Hundebøll er tilfreds med halvårsregnskabet:

- Vi er tilfredse med halvårsregnskabet, der endnu engang viser robustheden i vores forretning. Efter et vanskeligt år med negative afledte effekter af sidste års høst, så har især vores større salg af færdigfoder og råvarer, sammenholdt med en markant indtjeningsfremgang i vores tyske energiforretning, virkelig trukket op, siger Kristian Hundebøll.

 

Ser lyst på fremtiden

Fremtiden tegner også godt, ifølge koncernen: Med udgangspunkt i historisk gode finansielle nøgletal sammenholdt med et styrket finansieringsberedskab på 1,9 mia. kr. via en succesfuld udstedelse af tyske Schuldschein-obligationer står DLG-koncernen godt rustet til fremtiden.

- Vores målrettede arbejde med både at strømline forretningen og forbedre koncernens finansielle nøgletal har båret frugt. Med et styrket likviditetsberedskab står vi rigtig godt rustet til at kunne videreudvikle vores kerneforretning og herigennem skabe værdi til vores ejere, siger Kristian Hundebøll.

DLG forventer også en god høst, i hvert fald i det nordlige Europa, selvom det er for tidligt at spå om det endelige resultat.

- Billedet i Danmark, Sverige og Nordtyskland ser positivt ud, mens de østlige dele af Tyskland ser ud til at få en noget mindre høst end forventet. Vi kan derfor først drage den endelige konklusion om vores forventninger til årsresultatet for 2019, når vi når længere ind i høsten, siger Kristian Hundebøll.

Ubudne gæster huserer i landbruget

Der var en gang, hvor det ikke var nødvendigt at låse dørene, hvis man boede på landet. De dage er for længst ovre. Tyveri af maskiner, værktøj og GPS-udstyr er ikke længere særtilfælde – tværtimod.

Strip till og no till såmaskiner vist på Aagaard Gods

Der blev udvist meget stor interesse og gået i dybden med nørderiet, men ikke med såmaskinerne, da Agrovi i går afviklede såmaskinedemo på Aagaard Gods. Arrangementet, omhandlede direkte såning, og det gentages i morgen fredag på Lolland.

Et positivt møde mellem land og by

På årets udgave af Åbent Landbrug kunne man på Bredagergård ved Skibby møde får og malkekøer, smage ost og klappe en kalv.

Goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Hård kritik af øko-kommune for planer om sprøjteforbud

Lejre Kommune går med planer om at indføre sprøjteforbud, der rækker videre end BNBO. Endnu er det dog uvist hvilke arealer, som bliver omfattet, og det er stærkt kritisabelt, mener Gefion

Med baggrund i friskanalyser af silomajs: Det er ved at være tid til at høste majs

Gitte Rasmussen, VKST, og Jan Jespersen fra KvægrådgivningDanmark, mener, med baggrund i friskanalyser af silomajs, at det så småt er ved at være tid for årets majshøst.

Ny forsikring af afgrødeskader

Som det første forsikringsselskab i Danmark tilbyder Topdanmark en forsikring af afgrødeskader ved ekstremt vejr.

Ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til 2020

Kontrakttegning på roer til kampagnen 2020 er slut, men Agricenter Danmark kan godt bruge roer fra yderligere 2.000 hektar.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.
Side 1 af 37 (729 artikler)Prev1234567353637Next