bannerPos

Tysk sag kostede DLG dyrt

Før skat er påvirkningen af tysk konkurrencesag i 2019 stort set den samme, som tørken var i 2018, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
15-02-2020 08:19
Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

ÅRSREGNSKAB DLG har præsenteret sit årsregnskab for 2019. Koncernen passerede for første gang i fire år en omsætning på 50 milliarder kroner. Resultatet før skat endte på over 500 millioner.

Resultatet kunne dog have været 119 millioner kroner højere. En konkurrencesag i Tyskland, som DLG er blevet involveret på grund af et datterselskab til et datterselskab, blev således endeligt afsluttet i december.

Sagen har sin oprindelse fra før datterselskabet HaGe overtog BSL i 2008. Som en del af aftalen har BSL betalt en bøde på 29,25 millioner euro, som svarer til 218 millioner kroner.

For DLG-koncernen betyder aftalen, at regningen bliver på 119 millioner kroner, som resultatet før skat er blevet direkte påvirket af.

- Før skat er påvirkningen stort set det samme, som tørken var i 2018, fortæller Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

108 millioner tilbage til ejere

Til trods for den for DLG ærgerlige tyske sag, kan DLG i år stadigvæk overskudsdeklarere et højere beløb end sidste år. Driftsresultatet er således steget markant siden 2018.

I alt udbetaler DLG i år 108 millioner kroner tilbage til ejerne mod 92 millioner kroner sidste år.

- Det, der er vigtigt for mig, det er, at på trods af de udfordringer, der har været, så formår vi at holde niveauet. Vi har den styrke til at modstå både tørke og konkurrencesag, påpeger DLG-formand Niels Dengsø Jensen.

0

Specielt skårlæggerbord monteres på traktoren

Johs. Mertz tilbyder specielt 21 fod skårlæggerbord fra Honey Bee, der monteres direkte på traktoren.

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.
Side 1 af 63 (1241 artikler)Prev1234567616263Next