bannerPos

Tysk sag kostede DLG dyrt

Før skat er påvirkningen af tysk konkurrencesag i 2019 stort set den samme, som tørken var i 2018, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
15-02-2020 08:19
Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

ÅRSREGNSKAB DLG har præsenteret sit årsregnskab for 2019. Koncernen passerede for første gang i fire år en omsætning på 50 milliarder kroner. Resultatet før skat endte på over 500 millioner.

Resultatet kunne dog have været 119 millioner kroner højere. En konkurrencesag i Tyskland, som DLG er blevet involveret på grund af et datterselskab til et datterselskab, blev således endeligt afsluttet i december.

Sagen har sin oprindelse fra før datterselskabet HaGe overtog BSL i 2008. Som en del af aftalen har BSL betalt en bøde på 29,25 millioner euro, som svarer til 218 millioner kroner.

For DLG-koncernen betyder aftalen, at regningen bliver på 119 millioner kroner, som resultatet før skat er blevet direkte påvirket af.

- Før skat er påvirkningen stort set det samme, som tørken var i 2018, fortæller Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

108 millioner tilbage til ejere

Til trods for den for DLG ærgerlige tyske sag, kan DLG i år stadigvæk overskudsdeklarere et højere beløb end sidste år. Driftsresultatet er således steget markant siden 2018.

I alt udbetaler DLG i år 108 millioner kroner tilbage til ejerne mod 92 millioner kroner sidste år.

- Det, der er vigtigt for mig, det er, at på trods af de udfordringer, der har været, så formår vi at holde niveauet. Vi har den styrke til at modstå både tørke og konkurrencesag, påpeger DLG-formand Niels Dengsø Jensen.

0

Stigende interesse for båndsprøjtning med GPS-styret marksprøjte

Man opnår med GPS-udstyr på både traktor og redskab sideforskudt montering, der giver en række fordele.

Hele familien er samlet om maskinstation i Venslev

I Hornsherred driver familien Olsen, med far Erik og sønnen Jeppe i spidsen, Venslev Maskinstation og eget landbrug med planteavl og kødkvæg.

- Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

Fejl i massescreening er godt nyt for grundvandet

Der er alligevel ikke problemer med Amitrol i grundvandet, som miljøminister Lea Wermelin (S) ellers buldrede ud med efter resultater af massescreening.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next