bannerPos

Landboforening skal have ny formand

Jørgen Petersen genopstiller ikke som formand for Østdansk Landboforening.
21-01-2020 11:53

Østdansk Landboforenings formand, Jørgen Petersen, trækker sig til marts efter hele 31 år som formand.

Jørgen Petersen genopstiller ikke som formand for Østdansk Landboforening ved næste generalforsamling den 17. marts 2020. Det meddeler foreningen selv i en pressemeddelelse.

Foreningens næstformand Ole Elbæk har meldt sig som kandidat til at afløse ham.

Jørgen Petersen blev valgt som formand helt tilbage i 1989, og i pressemeddelelsen lyer det, at der kommer et tidspunkt, hvor det er rigtigt at træde tilbage og foretage et skifte og det tidspunkt er altså nu.

- Fremtiden ser lys ud for Østdansk Landboforening. Bestyrelsen har iværksat en strategiplan for de næste 5 år og jeg er tryg ved at give stafetten videre.

- Jeg har været i bestyrelsen i 35 år og de 31 år som formand. Jeg har været med til mange spændende projekter igennem tiden. Et af de seneste er det smukke kunstværk Brydning vi har fået rejst’,  siger Jørgen Petersen.

Østdansk Landboforening formand vælges på foreningens generalforsamling den 17. marts.

ege

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next