bannerPos

Lars Hvidtfeldt genopstiller ikke på delegeretmøde

Lars Hvidtfeldt blev valgt som viceformand i L&F 7. november 2012.

Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
27-09-2018 10:01
Landbrug & Fødevarers viceformand Lars Hvidtfeldt har besluttet sig for ikke at genopstille til posten, når L&F til november afholder delegeretmøde.

Efter seks år som viceformand i Landbrug & Fødevarer, har Lars Hvidtfeldt valgt ikke at genopstille ved årets delegeretmøde den 7. og 8. november. Det meddeler Landbrug & Fødevarer selv i en pressemeddelelse.

- Min familie har et stort ønske om, at jeg bruger mere tid sammen med dem og mere tid på udvikling af den virksomhed, vi er sammen om. Navnlig vores produktions - og eksportvirksomhed af pottegroede juletræer står overfor at skulle gennemføre en række strategiske satsninger, som også kræver mere af min opmærksomhed. Derfor har jeg truffet den tunge og vanskelige beslutning, at jeg ikke genopstiller som næstformand ved delegeretmødet i november i år, siger Lars Hvidtfeldt.

Lars Hvidtfeldt begyndte i 1993 i et job som fuldmægtig i det daværende Landbrugsraadet, og siden da har landbrug og politik gået hånd i hånd, ligesom danske landmænd altid har kunnet regne med et forsvar for kollegerne i medierne.

- Det at lave politik og organisationsarbejde er så stor en del af mig, at det altid vil være der. Derfor vil jeg heller ikke afvise at påtage mig opgaver på et senere tidspunkt. Men for nu er det min egen virksomhed og min familie, der skal have min fulde opmærksomhed, siger Lars Hvidtfeldt.

Efter seks år som viceformand, er det ifølge Lars Hvidtfeldt selv en stærk organisation, han forlader.

- Landmænd og virksomheder har sammen skabt en stærk organisation. En organisation som har overordentlig stor indflydelse. Det har været en fantastisk rejse, og det har været en fed tid at været en del af det daglige team, siger Lars Hvidtfeldt.

Lars Hvidtfeldt fortsætter med at varetage sine opgaver i rollen som viceformand indtil delegeretmøde i november.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next