bannerPos

To østdanske kandidater har meldt sig

Næstformanden i Gefion, vestsjællandske Poul Henrik Prahl, er kandidat til viceformandsposten i L&F.

Tekst og foto: Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
13-10-2018 11:00
Næstformanden i Gefion, vestsjællandske Poul Henrik Prahl, og formanden for L&F’s frøsektion, Thor Gunnar Kofoed fra Bornholm, er officielt kandidater til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer.
To markante østdanske landmænd har meldt sig som kandidater til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer. 
Formanden for frøsektionen i L&F, bornholmeren Thor Gunnar Kofoed, og næstformanden i sjællandske Gefion, Poul Henrik Prahl fra Kalundborg, stiller således begge op.
Dermed er der for nuværende to kandidater på valgkortet, når viceformandsvalget afgøres på delegeretmødet i Herning 7.-8. november. Her genopstiller den ene af de nuværende viceformænd, Lars Hvidtfeldt, som bekendt ikke.
Begge kandidater er planteavlere.
 

Kendt frøformand

Thor Gunnar Kofoed er den mest kendte af de to nuværende kandidater, idet han siden midten af 1990’erne har været de danske frøavleres formand.
I en video, som frøsektionen udsendte i går, pointerer viceformandskandidaten, at han er overrasket over, at mange har ringet og opfordret ham til at stille op. Og det er en af hovedårsagerne til, at han har overvejet sit kandidatur og nu valgt at stille op.
I videoen lyder det blandt andet fra frøformanden, at han ønsker at arbejde imod, at alternative personer og følelser kommer til at være styrende for landbrugsdebatten og politikken på området.
 

Fokus på økonomien

Fra Poul Henrik Prahl lyder det, at han erkender, at han er den mindst kendte af de to nuværende kandidater.
- Det ser jeg som en fordel. For jeg kan komme med noget nyt. Og hovedudfordringen for mig er vores erhvervs forfærdelige økonomi. Sandheden om vores situation og følgerne af de seneste 30-35 års landbrugspolitik skal vi have forklaret politikerne på Christiansborg bedre end hidtil. Det samme gælder konsekvenserne af vandplanerne.
- Der skal ske noget her. Mine kolleger skal kunne se noget lys. Det er jo uhyggeligt, at vi ikke kan klare et enkelt dårligt år som i år.
- Medlemskommunikationen skal også være bedre. I Gefion har vi erfaring for, at en del landmænd gerne vil være en del af Gefion, men ikke af L&F. For de aner ikke, hvad de laver. Det skal vi gøre bedre. Og så ser jeg det som en opgave, at sektorformændene kommer mere i spil, sådan at det ikke er L&F-formanden og de to viceformænd, der skal kommunikere om de sager, som sektorformændene fagligt er bedst til, pointerer Poul Henrik Prahl.
 

Delegerede spørges

Povl Fritzner, der er formand for Østlige Øers Landboforeninger, som begge kandidater hører under, fortæller, at man på et møde den 29. oktober vil lade alle østdanske kandidater komme til orde.
- De, der stiller op, kommer til orde på mødet. Og så spørger vi derefter vores delegerede, hvem vi peger på i Østdanmark. Vi lader demokratiet bestemme, siger Povl Fritzner. 
 
Ny formand for deltidslandmændene
Deltidslandmand Jens Simonsen, Sinding ved Herning, blev på deltidslandmændenes delegeretmøde i går valgt som formand for Danmarks deltidslandmænd, og har dermed også fået en plads i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.
Jens Simonsen dyrker selv 60 hektar, og har gennem en lang årrække siddet i Herning-Ikast Landboforenings bestyrelse. Han har haft natur og samarbejde med de grønne organisationer og fritidsorganisationer som mærkesag, og det er også det, han vil kæmpe for i primærbestyrelsen.
Jens Simonsen har været en af de helt store drivkræfter i forhold til at etablere de såkaldte naturstriber, hvor lokale landmænd sår dele af deres marker til med frøblandinger, der er til gavn for fugle- og dyrevildt.
Det er et initiativ, der nu er bredt ud til en række øvrige kommuner.
 
 
0

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.
Side 1 af 60 (1186 artikler)Prev1234567585960Next