bannerPos

Virksomme veteraner

Ikke færre end 79 – godt hver fjerde af medlemmerne – deltog ved veterantraktorklubbens generalforsamling i Ryslinge Forsamlingshus. Længst til venstre ses formanden, Bo Fonager Lindholm (stående), under aflæggelse af beretningen om aktiviteterne i det forløbne år.

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
18-02-2020 08:00
2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Året 2019 var igen et travlt og begivenhedsrigt år for medlemmerne af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn. Det fremgik klart af formanden Bo Fonager Lindholms beretning på klubbens ordinære generalforsamling mandag den 10. februar i Ryslinge Forsamlingshus.

Formanden kunne således oplyse, at der i det forløbne foreningsår har været afholdt ikke færre end 18 forskellige arrangementer, som både bestyrelsesmedlemmer, andre aktive medlemmer, frivillige medhjælpere, øvrige deltagere samt i alt flere end 4.000 interesserede besøgende og gæster havde været med til.

De 18 arrangementer fordelte sig med to klubaftener, en generalforsamling, to forårsdage med diverse markarbejde,  en brændedag, en skovdag, to høstdage, en tærskedag, en dag med udstilling og traktortræk og en dag med arbejde i roemarken. Desuden deltagelse på Det Fynske Dyrskue i Odense, bustur til Brokstedt i Tyskland, udstilling og aktiviteter på Ørbæk Marked og Lumby Møllemarked, virksomhedsbesøg hos Kverneland i Kerteminde samt aktivitetsdag og Fynspløjning på Brobygaard.

Økonomi og valg

Motor og Veterantraktor Klubben Fyns medlemstal ligger meget stabilt lige omkring 300, hvoraf hele 79 deltog i generalforsamlingen.

- Selv om vi er den tredjestørste veterantraktorklub i landet, er økonomien altid en væsentlig opgave for bestyrelsen, understregede formanden i sin beretning. For at holde indtægter og udgifter nogenlunde i balance har vi besluttet at ændre lidt på udgifterne. Men trods forskellige nye tiltag synes jeg, vi kan være stolte af vores klub og af de medlemmer, som skabte klubben for snart 27 år siden. Og der skal lyde en stor tak til alle, der har gjort en indsats for, at klubben fortsat kan være aktiv og levende. 

På valg var formanden, Bo Fonager Lindholm, og bestyrelsesmedlem Knud Bjerring Hansen. Begge blev enstemmigt genvalgt. Til revisor nyvalgtes Holger Strøger Hansen. Genvalgt blev suppleant Morten Andersen og revisorsuppleant Jens Hansen.


0

Stigende interesse for båndsprøjtning med GPS-styret marksprøjte

Man opnår med GPS-udstyr på både traktor og redskab sideforskudt montering, der giver en række fordele.

Hele familien er samlet om maskinstation i Venslev

I Hornsherred driver familien Olsen, med far Erik og sønnen Jeppe i spidsen, Venslev Maskinstation og eget landbrug med planteavl og kødkvæg.

- Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

Fejl i massescreening er godt nyt for grundvandet

Der er alligevel ikke problemer med Amitrol i grundvandet, som miljøminister Lea Wermelin (S) ellers buldrede ud med efter resultater af massescreening.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next