bannerPos

Virksomme veteraner

Ikke færre end 79 – godt hver fjerde af medlemmerne – deltog ved veterantraktorklubbens generalforsamling i Ryslinge Forsamlingshus. Længst til venstre ses formanden, Bo Fonager Lindholm (stående), under aflæggelse af beretningen om aktiviteterne i det forløbne år.

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
18-02-2020 08:00
2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Året 2019 var igen et travlt og begivenhedsrigt år for medlemmerne af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn. Det fremgik klart af formanden Bo Fonager Lindholms beretning på klubbens ordinære generalforsamling mandag den 10. februar i Ryslinge Forsamlingshus.

Formanden kunne således oplyse, at der i det forløbne foreningsår har været afholdt ikke færre end 18 forskellige arrangementer, som både bestyrelsesmedlemmer, andre aktive medlemmer, frivillige medhjælpere, øvrige deltagere samt i alt flere end 4.000 interesserede besøgende og gæster havde været med til.

De 18 arrangementer fordelte sig med to klubaftener, en generalforsamling, to forårsdage med diverse markarbejde,  en brændedag, en skovdag, to høstdage, en tærskedag, en dag med udstilling og traktortræk og en dag med arbejde i roemarken. Desuden deltagelse på Det Fynske Dyrskue i Odense, bustur til Brokstedt i Tyskland, udstilling og aktiviteter på Ørbæk Marked og Lumby Møllemarked, virksomhedsbesøg hos Kverneland i Kerteminde samt aktivitetsdag og Fynspløjning på Brobygaard.

Økonomi og valg

Motor og Veterantraktor Klubben Fyns medlemstal ligger meget stabilt lige omkring 300, hvoraf hele 79 deltog i generalforsamlingen.

- Selv om vi er den tredjestørste veterantraktorklub i landet, er økonomien altid en væsentlig opgave for bestyrelsen, understregede formanden i sin beretning. For at holde indtægter og udgifter nogenlunde i balance har vi besluttet at ændre lidt på udgifterne. Men trods forskellige nye tiltag synes jeg, vi kan være stolte af vores klub og af de medlemmer, som skabte klubben for snart 27 år siden. Og der skal lyde en stor tak til alle, der har gjort en indsats for, at klubben fortsat kan være aktiv og levende. 

På valg var formanden, Bo Fonager Lindholm, og bestyrelsesmedlem Knud Bjerring Hansen. Begge blev enstemmigt genvalgt. Til revisor nyvalgtes Holger Strøger Hansen. Genvalgt blev suppleant Morten Andersen og revisorsuppleant Jens Hansen.


0

Specielt skårlæggerbord monteres på traktoren

Johs. Mertz tilbyder specielt 21 fod skårlæggerbord fra Honey Bee, der monteres direkte på traktoren.

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.
Side 1 af 63 (1241 artikler)Prev1234567616263Next