bannerPos

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Sidst i denne uge forventes ærtehøsterne fra Døllefjelde Maskinstation at starte årets høst af konsumærter. Arkivfoto
23-06-2020 08:58

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.

KONSUMÆRTER Alt afhængig af vejret starter såningen af konsumærter - der også kaldes konservesærter - sidst i marts og slutter først her i ultimo juni.

Derfra går der ikke mange dage, inden karavanen af de store ærtehøstere starter op, for at høste ærtemarkerne i en helt præcis rækkefølge.

Ærter har en vækstsæson på 60-90 dage afhængig primært af såtidspunkt, varmesum, lysmængde, solskinstimer og vandforsyning.

- Viden er helt afgørende for at kunne planlægge, så og høste markerne en efter en, når den enkelte mark kun giver ærter med helt optimal spisekvalitet over cirka halvandet døgn, fortæller Business Unit Manager fra Strube, Lars Andersen.

- Det er primært de fine ærter, der dyrkes i Danmark, hvilket vi er rigtig gode til. Dels på grund af det meget professionelle setup mellem dyrkerne og Ardo og dels fordi vi har det rette klimaforhold til den fine kvalitet.

Stærk på sorter

Ligesom med sukkerroer, starter høsten også med de økologisk dyrkede ærtemarker.

- Indenfor de økologiske ærtesorter er vi repræsenteret med sorten Tomahawk, fortæller Lars Andersen fra Strube, som har en stærk position på markedet for sorter indenfor konsumærter.

- Ærtesorterne Welland og Tomawark er kendt af mange landmænd, som dyrker konsumærter til Ardo, fortæller Niels Borre, Commercial Director i Strube Scandinavia.

Ærtekonsulenterne hos Ardo arbejder tæt sammen med forædlerne så et indgående kendskab til de enkelte sorter opbygges.

jpj

 

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next