bannerPos

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Solen stod flot over Peterslund, da der i den forgangne uge var markvandring på Mors. 175 interesserede mødte op.

Henriette Lemvig

Journalist (Planter)
12-06-2019 15:35
Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

Solen stod flot over Peterslund, da der var markvandring på Mors.

Fremtidens sorter i hvede, raps og vårbyg var på programmet, mens de 175 gæster også fik mulighed for at blive introduceret for de kommende nyheder inden for planteværn.

I vårbyg blev sorterne Feedway, Newway og Raceway vist frem. Det blev især bemærket, at Newway havde busket sig ekstremt godt.

 

Nye svampemidler

Ved planteværnssessionen blev deltagerne præsenteret for Balaya fra BASF og Univoq fra Corteva. Begge midler er nye svampemidler, som ventes på markedet i 2020.

- Hvert firma havde fået stillet en stor parcel til rådighed, hvor de kom med deres bud på den optimale svampestrategi, indeholdende deres nyheder. På dagen var der ikke synlig forskel på strategierne, men afprøvningen følges til høst, hvor der høstes udbytte i storparcellerne, fortæller produktkonsulent ved Vestjyllands Andel, Claus Jacobsen.

- Bayer præsenterede planteværnsnyheden, Mateno Duo, som er et nyt ukrudtsmiddel til vintersæd, der blandt andet kan klare problematikken med spildraps i efteråret, forklarer Claus Jacobsen.

 

Imponerede udbyttepotentiale

I hveden blev deltagerne præsenteret for tre forskellige hvedesorter, med hver deres styrker.

- Informer er en nyhed fra sidste år, som udmærker sig ved at være en robust og sund sort og betegnes som det sikre valg. Chevignon har hele sæsonen igennem stået flot og kraftigt, hvilket også imponerede de fremmødte. Sorten egner sig specielt til sen såning, grundet dens kraftige vækst, fortæller Claus Jacobsen og fortsætter:

- Den helt store nyhed var sorten LG Mocca, som er en nyhed, der kommer på markedet fra i år. Sorten præsenterede sig flot ved at være grøn fra top til bund og med enormt kraftige strå.

Deltagerne var især imponerede over sortens udbyttepotentiale og egnethed for tidlig såning.

Generelt udtrykte de fremmødte begejstring for, at der var præsenteret sorter med forskellige egenskaber, så der var noget for enhver smag.

- Hvis jeg skal fremhæve en af de ting, som deltagerne især virkede begejstret for, var det, at alle sortsdemoer og afprøvninger var anlagt i storparceller, så alt blev testet i landmandspraksis, slutter Claus Jacobsen.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next