bannerPos

Anderledes plantedag på Midtsjælland

Farmdroid-robotten har været på overarbejde i år. Det er Darran Thomsen fra Økologisk VKST, der viser frem.

Tekst og foto: Majbritt Christensen

Fagjournalist
20-06-2020 07:42
Deltagerne på Økologisk Plantedag kunne opleve en Farmdroid-robot, der i år har været på overarbejde i sukkerroeparcellerne i Lejre.

ARRANGEMENT Økologisk Plantedag arrangeres af Økologisk VKST og Seges Økologisk Planteteam på arealerne omkring Landbrugsskolen Sjælland ved Roskilde, og grundet mange tilmeldte var deltagerne delt op i et formiddags- og et eftermiddagshold, der yderligere var opdelt i små grupper, som sammen gik rundt og så de forskellige forsøg.

I sukkerroeparcellerne har det på grund af afstandskrav i år ikke været muligt at køre med lugevogn som vanligt. Derfor har man måttet klare ukrudtet i sukkerroeparcellerne med Farmdroid i kombination med radrensning og hypning.

- Forfrugten her har været en fem år gammel fårefold, fortæller Darran Thomsen, konsulent hos Økologisk VKST.

Han forklarer, at fremspiringen har været vanskelig i år, også for økologerne, grundet tørke, samt at frøene også har været af en lidt ringe kvalitet.

På overarbejde

- Resultatet er dog blevet okay. Planterne er kommet fint igen, selv om der da indimellem mangler et par stykker i rækkerne, og ukrudtsmæssigt er det også set værre, konstaterer Darran Thomsen.

Han fortæller, at det endda er på trods af, at Farmdroid-robotten har været på overarbejde.

- Den kan ikke tage det ukrudt, der står helt tæt på roerne.

Han forklarer, at en af mulighederne for at klare det problem kan være hypning.

- Roerne kan faktisk tåle at blive dækket af jord helt op til 70 procent. Det kan det meste ukrudt ikke klare, uddyber han.

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next