bannerPos

Gode råd i spinatmarken

På vejkantsmødet gav konsulent Søren Holmgren (yderst til højre) en gennemgang af såvel en spinat som en vårbyg og tre vinterhvedemarker.

Henrik Sieben

Journalist
08-06-2019 08:02
Der var fokus på spinatplanter, da Østdansk Landboforening for nylig havde vejkantsmøde på Fuglsang-Tybjerggaard.

- Enten så virker det, og så høster vi sindssygt meget, eller også slipper vi helt for at høste. 

Sådan lød det fra driftsleder på Fuglsang-Tybjerggaard, Mads Wisborg, da han på Østdansk Landboforenings seneste vejkantsmøde kommenterede på den 29 hektar store spinatmark ved Herlufmagle mellem Næstved og Ringsted.

Ordene faldt efter en gennemgang af spinatmarken, som blev foretaget af konsulent Søren Holmgren. Han betegnede marken som velanlagt i et godt såbed, og hvor der var gjort en god indsats for at minimere ukrudtstrykket inden såning. 

- Blandt andet er det vigtigt at sørge for i videst muligt omfang at rense marken for agerstedmoder, storkenæb og hejrenæb, påpegede Søren Holmgren foran de fremmødte.

- Det er i år første gang, at Fuglsang-Tybjerggaard har en spinatmark med han- og hunplanter, der laver hybridplanter til brugsfrø, forklarede Søren Holmgren videre og fandt, at marken har haft en god etablering med fin fremspiring og var radrenset flot for det ukrudt, som jordmidlerne ikke havde taget.

Samtidig slog han fast, at kan man undgå radrensning, er det fint, da netop denne metode kan give sten på jorden, som kan være en ulempe ved ikke mindst spinathøst, hvor man samler frøstænglerne fra jorden.

Flere frø fra stressede planter

Videre fortalte Søren Holmgren, at der flere steder er lavet forsøg med at stresse og provokere planterne, da de så kan give lidt flere frø.

Søren Holmgren og Mads Wisborg havde på et nyligt markbesøg drøftet denne mulighed, og Mads Wisborg kunne derfor på vejkantsmødet fortælle, at det skulle prøves.

- Selv om spinaten nu står flot, vil vi prøve at tage nogle runder med tromlen for at se, om spinaten sætter flere frø, hvis man tromler, lige inden den begynder at strække sig for at sætte frø. Det skal prøves, for at se om det virker.

I den videre strategi for marken – og afhængig af vejret, anbefalede Søren Holmgren at lægge en svampesprøjtning ind, ligesom han anbefalede at kigge godt efter lus.

- Det er dog ikke sikkert, at lus kommer til at udgøre et stort problem i år, da vi har konstateret, at rigtig mange mariehøns har overvintret godt i den milde vinter, og måske kan de klare lusene, inden de rigtig når at få etableret sig.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next