bannerPos

Gummistøvle-konference om fremtidens landbrug

Hans Henrik Fredsted er planteavlschef i Agrovi, som den 24. oktober står bag konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
16-10-2019 08:26
Torsdag den 24. oktober holder Agrovi for fjerde år i træk konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.

Når Agrovi torsdag den 24. oktober fra klokken 8.30 til 16 indbyder til gummistøvlekonferencen »Sund Jord for Fremtiden« på Knudstupgård ved Sorø vil det være med et program fyldt med personlige erfaringer fra landmænd, der har kastet sig over conservation agriculture. 

Her vil der blandt andet være helt konkrete eksempler på de fordele og udfordringer, der er med pløjefri dyrkning og conservation agriculture, de økonomiske gevinster samt de sidste nye resultater fra forsøgsparcellerne på Knudstupgård.

- Vi kan helt klart mærke en stigende interesse fra landmændene i at bearbejde jorden på en langt mere klimavenlig måde, der samtidig også opbygger og bevarer jordens frugtbarhed og biodiversitet, siger Hans Henrik Fredsted, der er planteavlschef i Agrovi.

Fra mark til maskinhus

Det er fjerde år i træk, at Agrovi holder konferencen, der byder på en omfattende tur i marken, hvor man via seks forskellige poster kommer rundt om blandt andet forskningsprojektet »Grønne marker, Stærke rødder« og de fordele og ulemper, der er ved direkte såning. 

- Der er også mulighed for at få ny inspiration til companion crops, se demonstrationer af Weaving og Sly Boss og for at blive klogere på jordstruktur fra forskellige dyrkningssystemer, fortæller Hans Henrik Fredsted og tilføjer:

- Når vi er kommet godt rundt i marken, er det tid til at invitere inden for i maskinhuset, hvor vi både får fremlagt de seneste forskningsresultater, men også hører om de personlige erfaringer, som de pløjefri erfa-grupper oplever i hverdagen med både fordele og ulemper. 

- Det kan forhåbentlig være til stor inspiration for de mange pløjefri landmænd, vi har i huset den dag, tilføjer Hans Henrik Fredsted, der ser frem til også at møde de mange landmænd, der enten overvejer conservation agriculture eller allerede er godt i gang.

0

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.
Side 1 af 64 (1277 artikler)Prev1234567626364Next