bannerPos

Gummistøvle-konference om fremtidens landbrug

Hans Henrik Fredsted er planteavlschef i Agrovi, som den 24. oktober står bag konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
16-10-2019 08:26
Torsdag den 24. oktober holder Agrovi for fjerde år i træk konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.

Når Agrovi torsdag den 24. oktober fra klokken 8.30 til 16 indbyder til gummistøvlekonferencen »Sund Jord for Fremtiden« på Knudstupgård ved Sorø vil det være med et program fyldt med personlige erfaringer fra landmænd, der har kastet sig over conservation agriculture. 

Her vil der blandt andet være helt konkrete eksempler på de fordele og udfordringer, der er med pløjefri dyrkning og conservation agriculture, de økonomiske gevinster samt de sidste nye resultater fra forsøgsparcellerne på Knudstupgård.

- Vi kan helt klart mærke en stigende interesse fra landmændene i at bearbejde jorden på en langt mere klimavenlig måde, der samtidig også opbygger og bevarer jordens frugtbarhed og biodiversitet, siger Hans Henrik Fredsted, der er planteavlschef i Agrovi.

Fra mark til maskinhus

Det er fjerde år i træk, at Agrovi holder konferencen, der byder på en omfattende tur i marken, hvor man via seks forskellige poster kommer rundt om blandt andet forskningsprojektet »Grønne marker, Stærke rødder« og de fordele og ulemper, der er ved direkte såning. 

- Der er også mulighed for at få ny inspiration til companion crops, se demonstrationer af Weaving og Sly Boss og for at blive klogere på jordstruktur fra forskellige dyrkningssystemer, fortæller Hans Henrik Fredsted og tilføjer:

- Når vi er kommet godt rundt i marken, er det tid til at invitere inden for i maskinhuset, hvor vi både får fremlagt de seneste forskningsresultater, men også hører om de personlige erfaringer, som de pløjefri erfa-grupper oplever i hverdagen med både fordele og ulemper. 

- Det kan forhåbentlig være til stor inspiration for de mange pløjefri landmænd, vi har i huset den dag, tilføjer Hans Henrik Fredsted, der ser frem til også at møde de mange landmænd, der enten overvejer conservation agriculture eller allerede er godt i gang.

Pisk eller gulerod til økologerne

Økologisk VKST inviterer den 22. januar til årsmøde, der blandt andet kommer til at handle om klimaregulering.

Stor faglighed på DLG-møder

En række spændende indlæg var på programmet, da DLG Øst holdt kvæg- og majsmøder på Sjælland, Lolland og Bornholm.

Flere støttekroner til økologi i 2020 og 2021

I kvælstofaftalen er der sat flere danske tilskudsmidler af til økologi, mens politikere venter på den næste programperiode for EU’s fælles landbrugspolitik.

EU’s fælles dyrevelfærd er gået i stå

EU har i en periode gjort meget for at styrke dyrevelfærden i Europa. Men indsatsen for at lave fælles regler på tværs af medlemslandene er gået i stå, siger professor i bioetik, Peter Sandøe.

Landmænd i protest

Omkring 300 landmænd protesterende i traktorer, da miljøminister Lea Wermelin lagde vejen forbi Gråsten Landbrugsskole.

Vækstforum for beslutningstagere

I går afviklede DLG atter den særlige konference, hvor landmænd i det østlige Danmark mødes i Ringsted til en dags netværks-snak og faglige indlæg.

FRDK: Flere efterafgrøder får utilsigtede konsekvenser

Efterafgrøder er gode, men plus 15 procent i 2020 ødelægger mere end det gavner. Det påpeger Erik Sandal, fagudvalgsformand i FRDK.

Vådt efterår giver milliontab

750 millioner kroner står landbruget til at tabe, fordi de nyligt såede afgrøder er ved at rådne op på markerne i det ekstremt våde efterår.

Spare-øvelse i Køge: Vedligeholdelse af udvalgte vandløb stopper

Køge Kommune vil privatisere dele af kommunens vandløb, og det vil få økonomiske konsekvenser for de berørte lodsejere.
Side 1 af 44 (875 artikler)Prev1234567424344Next