bannerPos

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

I efteråret 2018 blev de første små jordstykker sået til på demonstrationsmarkerne ved Kalø Landbrugsskole i Østjylland, og de sidste sorter blev sået i begyndelsen af april. Samlet cirka 450 forskellige sorter. Foto: Martin Stoltenberg Hansen

Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær og journalist
17-06-2019 14:27
Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.

Fra hele verden vil bønder, bagere og bryggere strømme til Danmark for at tage del i verdens første internationale kornfestival.
Festivalen løber af stablen på Kalø Landbrugsskole fra onsdag den 26. til fredag den 28. juni, og man kan deltage i hele eller dele af programmet.

- Festivalen er en fagfestival for den korn-entusiastiske landmand og for forskere og planteforædlere. Den er også for alle dem, som skal bruge kornet til for eksempel brød, mel, øl og spiritus, og som søger inspiration til udvikling af nye produkter eller sparring med andre entusiaster. Og endelig er der de større virksomheder, der bruger korn i deres produkter og er med til at udvikle markedet, siger Gustaf Bock, chefkonsulent i Seges Økologi Innovation, som står bag kornfestivallen sammen med flere internationale netværk indenfor korndyrkning og forædling.

Flere marker med højkvalitetsafgrøder
Arrangørerne har været i gang med forberedelserne længe. Allerede i efteråret blev de første små jordstykker sået til på demonstrationsmarkerne ved Kalø Landbrugsskole, og de sidste sorter blev sået i begyndelsen af april. Samlet set betyder det, at deltagerne kan nærstudere omkring 450 forskellige sorter.

- Det er alt fra moderne kornsorter, som er meget udbredte og som dyrkes over hele verden, over meget specielle sorter, som kun dyrkes på en enkelt mark i Frankrig, til de helt klassiske, fortæller Gustaf Bock.

- Målet med festivalen er at sætte fokus på dyrkning af kvalitetskorn til fødevarer og give viden om, hvor udviklingen er på vej hen. I Danmark dyrkes der meget korn til foder, men vi vil gerne være med til at bane vejen for flere marker med højkvalitetsafgrøder. Derfor er der brug for, at landmanden, kornforædleren og de producenter, som har fingeren på pulsen med forbrugertrends, mødes og udveksler erfaringer. Det er blandt andet på den måde, vi kan skabe en bæredygtig produktion, som er med til at styrke landmandens bundlinje, siger Gustaf Bock.

Festivalen forventes at få omkring 250 deltagere fra hele verden, og der er allerede tilmeldinger fra blandt andet Rusland, Australien og USA. 
 

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next