bannerPos

Plantedag ved Roskilde

Der er flere spændende emner på programmet på årets økologiske plantedag ved Roskilde. Foto: Henrik Sieben

Jesper Hallgren

Journalist
22-05-2019 09:15
Tirsdag den 4. juni holder Økologisk VKST plantedag på Roskilde Landbrugsskole, hvor flere emner er på programmet.

Er blandingsafgrøder vejen frem? Kan sojabønner blive en ny pålidelig afgrøde i Danmark? Fremtiden ser lys ud for biogasgylle – er den også god i marken? Er robotterne kommet for at blive i dansk økologisk sukkerroedyrkning?

Få svarene når Økologisk VKST holder årets plantedag, som finder sted tirsdag den 4. juni klokken 12.30-16.30 på Roskilde Landbrugsskole.

På plantedagen i år sammenlignes biogasgylle kun baseret på husholdningsaffald samt biogasgylle baseret på en blanding af husholdningsaffald og gylle med svinegylle og Øgro. 

- Med udsigt til nye gødningsregler, som favoriserer biogasgylle frem for andre konventionelle gødningskilder, er det yderst relevant at få testet disse kilder op mod traditionel svinegylle, påpeger Økologisk VKST, der videre oplyser, at erfaringer viser, at biogasgylle har en bedre markeffekt end almindelig svinegylle.

Stigende efterspørgsel

Efterspørgslen efter dansk produceret protein til både dyr og mennesker stiger. Samtidig er et større udvalg af bælgplanter i det økologiske jordbrug en fordel. 

- Kom og se, hvordan sojabønnerne klarer sig i det danske klima og vurdér selv, om de har en fremtid i dansk økologisk produktion, lyder opfordringen fra arrangørerne. 

Blandsæd som byg-ært har mange fordele – især i økologisk jordbrug. Alligevel er kun byg-ært et almindeligt syn på en økologisk mark. På plantedagen testes blandinger bestående af lupin, ært og vårhvede som en del af projektet Diversify. 

De første partier af dansk dyrket økologisk sukker er allerede havnet i butikkerne, og samtidig fortsætter arbejdet med at optimere produktionen af økologiske sukkerroer. 

Et af de seneste bud er så- og lugerobotten Farmdroid, som man på plantedagen kan opleve og sammenligne med Stekete lugerobot og den klassiske lugevogn kendt fra grøntsagsproduktionen.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next