bannerPos

Sprøjtearbejdet er lidt forsinket flere steder

- Det er bestemt høje tid at få foretaget de sidste græsukrudtssprøjtninger i vintersæden, understreger konsulent Klaus Jakobsen, Bayer.

Jørgen P. Jensen

15-04-2019 21:00
Det kolde og blæsende vejr har flere steder forsinket arbejdet med at nå påtrængende ukrudtssprøjtninger. – Men primært har mange prioriteret at få klaret såning og skubbet sprøjtningerne, siger Klaus Jakobsen.

Det har været usædvanlig koldt med nattefrost her i april. Flere konsulenter har advaret mod både sprøjtning og gødskning på de kuldestressede afgrøder.

- Det er primært inde i landet, at kulden har været begrænsende for sprøjtningerne. Ude i kystområderne har det været mildere, og her er det mere blæsten, der har vanskeliggjort sprøjtning, påpeger Klaus Jacobsen.

Han har netop talt med sjællandske landmænd, der endnu ikke har sprøjtet for græsukrudt i vintersæden.

- Det er bestemt høje tid at få foretaget disse sprøjtninger. Men man har prioriteret at så højværdiafgrøder frem for at sprøjte flere steder.

- Så nu er man kommet bagud med sprøjtning, og især for græsukrudtsmidler er det vigtigt ikke at komme for sent – som det er på nuværende tidspunkt.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Giv natur og vildt en håndsrækning

Ved at plante små beplantninger og læhegn skaber man små biotoper, som natur og vildt hurtigt vil sætte pris på.

Den sidste gris er leveret…

Gennem 40 år har Ole Andersen handlet med smågrise, men nu er det slut. LandbrugØst var med på en af de sidste ture, han kørte for SLS Sjælland.

Private overvejer sag mod gasledning

En række lodsejere i Sønderjylland skriver nu ud andre lodsejere for at lodde stemningen for om muligt at køre en sag mod den danske stat omkring det planlagte byggeri af Baltic Pipe-gasledningen.
Side 1 af 33 (650 artikler)Prev1234567313233Next