bannerPos

Udfordringer skal løses

På Agrovis årlige planteavlsmøde vil der være indlæg fra både planteavlschef Hans Henrik Fredsted (til venstre) og Søren Ilsøe, der er ekspert i conservation agriculture. Arkivfoto

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
01-02-2020 14:08
Agrovi tager på planteavlsmøde i Nordsjælland temperaturen på landbrugets økonomi og forholder sig til klimaudfordringer og -politik.

PLANTEAVLSMØDE Fremtiden byder på udfordringer, der skal løses – både politisk, økonomisk og klimamæssigt.

På Agrovis årlige planteavlsmøde – på Metalskolen i Slangerup onsdag den 5. februar – tager rådgivningsselskabet derfor temperaturen på landbrugets økonomi og forholder sig til klimaudfordringer og -politik.

- Landbruget har et kæmpe potentiale i at blive en af de allermest signifikante klimaforkæmpere i fremtiden, siger planteavlschef hos Agrovi, Hans Henrik Fredsted, og fortsætter:

- Men der er mange ting, vi skal forholde os til. Det er både politisk, økonomisk og ikke mindst klimamæssigt, for at det bliver en succes. Det til tider voldsomme vejr, hvad enten det er regn, storm eller tørke, påvirker vores hverdag i højere og højere grad.

Indlæg af TV2-meteorolog

Til det årlige planteavlsmøde i Nordsjælland er salen som regel fyldt af over 200 landmænd, der kommer for at dele erfaringer, blive klogere og ikke mindst være på forkant med udviklingen i forhold til at tilpasse sig til de nye forhold i marken.

- Vi kommer både til at kigge på effekten af vores gødskning, efterafgrøder og ikke mindst resultaterne fra vores direkte såning-demoer, oplyser Hans Henrik Fredsted videre.

- Vi kommer, tilføjer han, helt ud i marken i vores præsentationer, så vi kan følge de helt konkrete resultater af de vejrmæssige forandringer, vi står midt i.

Til at hjælpe med at kigge på, hvordan fremtiden kommer til at tegne sig rent vejrmæssigt, kommer TV2-meteorolog Anders Brandt forbi for at give en indikator på, hvad der venter os i fremtiden.

Beregning af klimaaftryk

Som noget nyt i år, vil Agrovis rådgiver og ekspert i conservation agriculture, Søren Ilsøe, give gode råd til, hvordan man selv kan beregne klimaaftrykket på sin egen bedrift. Han vil desuden fortælle om, hvorfor det lige præcis er så vigtigt for fremtiden.

- Hvis vi skal kunne tilpasse os de foranderlige vejrforhold, må vi vide, hvor vi skal sætte ind og hvordan, for at sikre os den mest rentable forretning også fremadrettet, påpeger Søren Ilsøe og uddyber:

- Der findes allerede flere interessante dyrkningsformer, der giver et bedre udbytte, selv hvis der har været perioder med ekstremt vejr. Så vi vil se en branche, der vil ændre sig over tid i takt med klimaets udvikling.

Case IH præsenterer nyt forhandlersetup på Sjælland

Danmarks mest sælgende mærke i 2019 for landbrugstraktorer over 50 hk, Case IH, er klar til at løfte sløret for fremtidens forhandlersetup på Sjælland.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Gødskning tidligere end normalt

Med en forventet lav kvælstofpulje i jorden, og afgrøder der allerede er klar til at starte væksten, vurderes første tildeling af gødning at være lidt tidligere end normalt.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Gratis webinar om gødskningsstrategi

Seges inviterer til webinar om strategier for gødskning for den kommende sæson.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Det totale kvælstof-balanceregnskab skal skrottes

En bare nogenlunde præcis opgørelse fra danske landområder er uladsiggørlig, og naturen har så mange selvregulerende mekanismer, som ikke kan sættes på en formel, påpeger Jørn Rasmussen.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Landbruget skal inddrages i klimaforhandlinger

Vi ved, hvordan man reducerer CO2-udledningen drastisk, samtidig med at man øger produktionen.

Ung lollik har succes med egen maskinstation

Henrik Schmidt driver Henriks Maskinstation på Lolland, og han er med sine bare 26 år én af de yngste i en hård branche.
Side 1 af 47 (932 artikler)Prev1234567454647Next