Vækst i planteavl - Planteavl i VKST

Henrik Sieben 09-04-2018 08:42:13
Planteavlschef Jens Ole Pedersen (til venstre) og den ene af tre afdelingsledere, Christian Iuel, påpeger, at dannelsen af VKST har givet rådgivningen et løft.
Det er nu godt et år siden, VKST blev etableret. Det har givet et løft i rådgivningen, lyder det fra planteavlschef Jens Ole Pedersen og afdelingsleder Christian Iuel.

Vi har fået en langt stærkere planteavlsafdeling efter Gefion og DLS fusionerede deres rådgivning samlet i VKST.
Sådan lyder det samstemmende fra planteavlschef Jens Ole Pedersen og den ene af de tre nye afdelingsledere, Christian Iuel. De to andre er Peter Balslev og Lars Skovgaard Larsen.
De tre afdelingsledere har hver deres område at tage sig af, men med det samlede overord-
nede mål at have en sammenhængende plante-
avlsafdeling til gavn for kunderne.
- Intentionen er, at vi skal have hele planteavlsafdelingen til at fungere som en helhed, hvad enten medarbejderne sidder i huset på Fulbyvej i Sorø eller i huset på Agrovej i Øster Toreby, lyder det fra Jens Ole Pedersen.

Faglige spidskompetencer

- Uanset om vi arbejder med nyhedsbreve eller de tværfaglige team, DB-tjek, roedyrkning, planteavlsdage, samarbejde med eksterne aktører, markvandringer, er forbindelsesled mellem forsøgsafdelingerne og konsulenterne, eller på skribentholdet, der leverer stof internt som ekstern, så fungerer det fint, fortæller Jens Ole Pedersen videre og fortsætter:
- Alt er hængt op på, at der er flere faglige teams på tværs af kontorerne, hvor forskellige medarbejdere har ansvar for de respektive teams, men hvor vi har fordelt holdene efter faglige spidskompetencer og interesser.
Christian Iuel supplerer: - Vores vigtigste mission er, såvel enkeltvis som i en fælles rådgivningsvirksomhed, at betjene kunder lokalt som hidtil og det sikrer vi ved at blande teams og ved at have lokale relationer.
Christian Iuel forklarer videre, at planteavlskonsulenterne i VKST har telefonvagt på skift året rundt. Det betyder i praksis, at det kan godt være en konsulent, der sidder i Øster Toreby og besvarer et opkald fra Kalundborg, men kan han ikke selv svaret, finder han den bedste mand til at løse opgaven.

Fokus på specielle afgrøder

I praksis har hver af de tre afdelingsledere ansvaret for 10-15 medarbejdere, og samlet er der i VKST 40 planteavlskonsulenter, som kan trække på hinandens viden på kryds og tværs.
- Det betyder også, at vi har større mulighed for at tage mere specielle afgrøder op og sætte fokus på dem. Her i foråret starter vi eksempelvis to nye erfagrupper op – en om spinat og en om specialafgrøder, oplyser Christian Iuel.
- Tilsvarende, tilføjer han, kan vi sætte endnu mere fokus på roerne, som der er et vældig pres på i øjeblikket. Roer har været stor identitet for dyrkerne på Sydhavsøerne, og herfra vil vi gøre alt for igen at få god økonomi i roe-
dyrkning og stiller gerne med konsulenter, der kan hjælpe nye dyrkere i gang.
I forbindelse med det nye fællesskab udvikler man også på nyhedsbrevet. Der er et basisabonnement, og så kan man vælge afgrøder til, der samlet dækker hele Danmark. Desuden er der to nye typer af mere lokale nyhedsbreve – VKST i marken nord og VKST i marken syd.

Ti stjerner til Claas

23-10-2018 10:39:43

Claas er tildelt ti stjerner forud for Agromek, hvor blandt andet den nye finsnitter på bælter, det nye sejlskærebord og den nye gummiged belønnes af Agromeks dommerpanel.


Jubilæumsmøde i landboforening

23-10-2018 07:00:59

Ved det 25. årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger aflægger formand Povl Fritzner beretning.


Coops dyrevelfærdsmærke giver konventionelle grise et bedre liv

22-10-2018 10:47:35

Bornholmske svineproducenter har investeret mere end 12 mio. kr. i at give 50.000 grise et bedre liv. Det er resultatet af Coops dyrevelfærdsordning, som stiller større krav til konventionel svineproduktion. Det forbedrede svinekød kommer i butikkerne i uge 43.


VKST opretter ny jobbase

22-10-2018 10:03:18

Som noget nyt tilbyder VKST nu virksomheder at slå ledige stillinger op på deres hjemmeside.


Kvindelig trio skal smitte med girlpower

22-10-2018 07:00:25

Agrovi er i november på banen med en ny møderække af »Kvindeliv på landet med succes«.


Airbar sikrer udbyttet

20-10-2018 07:00:18

Frøavlere – ikke mindst spinatdyrkerne – havde store udfordringer ved årets høst, men en Airbar sikrede på Ødemark Gods, at alle frø kom i mejetærskerens tank.


Målet er det perfekte træ

19-10-2018 07:00:29

Ved at tilføre en speciel væske kan man se om de sprøjtemidler, der anvendes i juletræsproduktionen, rammer de ønskede mål som lus, mider og ukrudt.


Sund jord for fremtiden

17-10-2018 07:00:19

Agrovi holder torsdag den 25.oktober nær Sorø en faglig og pløjefri temadag for landmænd.


Frist for BBR-registreringen er snart lige om hjørnet

16-10-2018 07:00:27

Har man endnu ikke fået klaret BBR-registreringen og eventuelt fået den korrigeret, er det ved at være sidste udkald inden fristens udløb.


To nye kandidater melder sig på banen til viceformandsvalg

15-10-2018 22:07:13

Formand for Centrovice Torben L. Povlsen stiller op til valget som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Det samme gør formand for Sektionen for Større Jordbrug, Frederik Lüttichau. Det bringer nu kandidatfeltet op på fire personer.


Løbebiller giver liv i agerlandet

15-10-2018 07:00:48

Første delresultater af forskningsprojekt viser, at antallet af nytteinsekter er større i marker med conservation agriculture end i konventionelt drevne marker.


To østdanske kandidater har meldt sig

13-10-2018 11:00:13

Næstformanden i Gefion, vestsjællandske Poul Henrik Prahl, og formanden for L&F’s frøsektion, Thor Gunnar Kofoed fra Bornholm, er officielt kandidater til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer.


Sukkerroer giver tab i år

13-10-2018 07:00:44

Starten på sukkerroehøsten tegner til rekordlave udbytter på typisk mellem 7 og 11 tons polsukker pr. hektar.


Thor Kofoed vil være viceformand i L&F

12-10-2018 14:14:15

Formanden for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, Thor Kofoed har annonceret, at han stiller op til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer efter Lars Hvidtfeldt.


Miljø- og fødevareministeren navngiver ny bynær statsskov ved Næstved

12-10-2018 08:51:26

I de seneste knap 30 år er der i gennemsnit plantet mere end 600.000 træer årligt i statslige skovrejsninger. Den 14. oktober markerer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen etableringen af 328 hektar ny bynær skov og natur i en grøn ring omkring Næstved.


Sol og vind er in

12-10-2018 07:00:13

På et energimøde i Østdansk Landboforening var temaet om danske landmænd skal investere i solcelleparker. Det kræver mange overvejelser – og mange penge.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 20 (389 artikler)Prev1234567181920Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer