bannerPos

Historisk guld til DM i pløjning

Søren Korsgaard indstiller sin plov under flækningen til DM i pløjning

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
28-10-2019 07:52
Som den første nogensinde vandt Søren Korsgaard fra Holstebro sit 10. DM, da han fredag og lørdag var bedst med traktor og vendeplov til LandboUngdoms DM ved Gørlev på Vestsjælland.

Konkurrencepløjning med vendeplov har fået sin helt egen konge i Danmark. Søren Korsgaard leverede fredag og lørdag et imponerende arbejde, og han kunne fortjent lade sig hylde som DM-vinder for 10. gang.
 
- Jeg er rigtig godt tilfreds. Ude i traktoren tænkte jeg godt på, det kunne blive 10. titel, og det gjorde mig faktisk glad, og jeg kunne nyde det, siger Søren Korsgaard og storroser samtidig arrangørerne fra LandboUngdom Region Øst.
 
- Det har været et vildt godt stævne, alt spillede. Grønjorden var virkelig lækker, flot og ensartet, det var lige så tænderne rendte i vand, siger Korsgaard, der tidligere i år vandt bronze ved VM i USA.
 
Jesper Madsen fik sølv i senior vendeplov, mens Rasmus Pedersen tog sig af tredjepladsen. Vendeplov havde også en landbrugsklasse for nye pløjere, og her bestod podiet af Peder Ellegaard, Kasper Holmbo Bak og Martin T. Jensen. Juniorrækken blev vundet af Christoffer Dam.

 
Ung pløjer suveræn i standardplov

Martin Lindberg Velling er den nye store stjerne i dansk konkurrencepløjning. Den nu 22-årige gut fra Hobro er stadig junior, men for tredje år i træk var han bedst af alle standardpløjere. Han fik suveræne 223,75 point.
 
Michael Balle vandt senior standardplov, men med hans 207,5 point var han altså et godt stykke efter Martin Lindberg Velling.
 
Søren Korsgaard og Martin Lindberg skal i august 2020 repræsentere LandboUngdom og Danmark ved VM i pløjning, der afholdes i Skt. Petersborg.


Her vinderne af alle kategorier til DM i Gørlev:

Landbrugsklassen, vendeplov: Peder Ellegaard, Give
Vendeplov, junior: Christoffer Dam, Kirke Hyllinge
Vendeplov, senior: Søren Korsgaard, Holstebro
Standardplov, junior: Martin Lindberg Velling, Hobro
Standardplov, senior: Michael Balle, Odense
Veteran, classic: Bernd Clemmensen, Byllerup Bov
Veteran, 1-furet: Finn Pedersen, Sæby
Veteran, flerfuret bugseret: Claus Bech, Søndersø
Veteran, flerfuret liftophæng: Hans Fredrik Clemmensen, Tinglev

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next