bannerPos

Historisk guld til DM i pløjning

Søren Korsgaard indstiller sin plov under flækningen til DM i pløjning

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
28-10-2019 07:52
Som den første nogensinde vandt Søren Korsgaard fra Holstebro sit 10. DM, da han fredag og lørdag var bedst med traktor og vendeplov til LandboUngdoms DM ved Gørlev på Vestsjælland.

Konkurrencepløjning med vendeplov har fået sin helt egen konge i Danmark. Søren Korsgaard leverede fredag og lørdag et imponerende arbejde, og han kunne fortjent lade sig hylde som DM-vinder for 10. gang.
 
- Jeg er rigtig godt tilfreds. Ude i traktoren tænkte jeg godt på, det kunne blive 10. titel, og det gjorde mig faktisk glad, og jeg kunne nyde det, siger Søren Korsgaard og storroser samtidig arrangørerne fra LandboUngdom Region Øst.
 
- Det har været et vildt godt stævne, alt spillede. Grønjorden var virkelig lækker, flot og ensartet, det var lige så tænderne rendte i vand, siger Korsgaard, der tidligere i år vandt bronze ved VM i USA.
 
Jesper Madsen fik sølv i senior vendeplov, mens Rasmus Pedersen tog sig af tredjepladsen. Vendeplov havde også en landbrugsklasse for nye pløjere, og her bestod podiet af Peder Ellegaard, Kasper Holmbo Bak og Martin T. Jensen. Juniorrækken blev vundet af Christoffer Dam.

 
Ung pløjer suveræn i standardplov

Martin Lindberg Velling er den nye store stjerne i dansk konkurrencepløjning. Den nu 22-årige gut fra Hobro er stadig junior, men for tredje år i træk var han bedst af alle standardpløjere. Han fik suveræne 223,75 point.
 
Michael Balle vandt senior standardplov, men med hans 207,5 point var han altså et godt stykke efter Martin Lindberg Velling.
 
Søren Korsgaard og Martin Lindberg skal i august 2020 repræsentere LandboUngdom og Danmark ved VM i pløjning, der afholdes i Skt. Petersborg.


Her vinderne af alle kategorier til DM i Gørlev:

Landbrugsklassen, vendeplov: Peder Ellegaard, Give
Vendeplov, junior: Christoffer Dam, Kirke Hyllinge
Vendeplov, senior: Søren Korsgaard, Holstebro
Standardplov, junior: Martin Lindberg Velling, Hobro
Standardplov, senior: Michael Balle, Odense
Veteran, classic: Bernd Clemmensen, Byllerup Bov
Veteran, 1-furet: Finn Pedersen, Sæby
Veteran, flerfuret bugseret: Claus Bech, Søndersø
Veteran, flerfuret liftophæng: Hans Fredrik Clemmensen, Tinglev

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next