bannerPos

LU sætter alle sejl til: - Vi satser på at lave det bedste DM-stævne

Frank Keinicke Nielsen.

Jesper Hallgren

Journalist
28-09-2019 17:21
Medlemmer i LandboUngdom Region Øst arbejder intens på forberedelserne til DM i pløjning i slutningen af oktober.

I slutningen af oktober – fredag den 25. og lørdag den 26. oktober – afvikles danmarksmesterskaberne i pløjning, og da det foregår ved Gørlev i Vestsjælland, er det med LandboUngdom Region Øst som arrangør.

100 dygtige pløjere og deres traktorer og plove leverer hovedunderholdningen til DM, og alle rundt om pløjestævnet vil give de bedste forhold for både pløjere og tilskuere. Det er i hvert fald målsætningen hos arrangørerne.

- Vi vil have styr på alle detaljer, og intet er overladt til tilfældighederne. Tilskuerne vil helt sikkert få en god oplevelse, så det er bare at møde op, siger Frank Keinicke Nielsen. Han er formand for styregruppen bag DM i pløjning, der alle arbejder frivilligt.

- At det hele spiller på dagen, er vores løn, siger Frank Keinicke Nielsen, som glæder sig over, at der på Sjælland i de senere år er kommet mere gang i pløjesporten, som fik en form for »førstehjælp«, da LandboUngdom Region Øst i 2015 sidst arrangerede DM i pløjning.

Blod på tanden

- Det stævne startede genoplivningen af pløjning på Sjælland. Det var et fornuftigt stævne på Kragerup Gods dengang, og det gav blod på tanden til at gøre det igen. Vi ved, vi kan løfte opgaven, og vi går efter at lave et endnu bedre stævne i år, siger Frank Keinicke Nielsen og fortsætter:

- Vi bruger erfaringerne fra 2015 og andre regioners DM-stævner, og vi satser på at lave det bedste DM-stævne. Der er mange bolde i luften, og det er en stor udfordring, men vi tror på det.

Et vigtigt parameter til et pløjestævne er selvfølgelig, hvor det bliver afholdt. Og her byder pløjevært Morten Thorkilsen på rigtig gode forhold på Søgaard.

- Hele stævnet er samlet omkring én mark. I øvrigt en dejlig flad mark med fornuftig ensartet jord. Og så laver vi plovkro i en maskinhal i det ene hjørne af marken, forklarer Frank Keinicke Nielsen, der forventer mellem 1.000 og 2.000 tilskuere.

- I plovkroen serverer vi en lun ret og grillmad samt kaffe og kage. Og så har vi en bespisningsvogn, der kører rundt, så publikum ikke nødvendigvis skal gå tilbage til plovkroen for at proviantere, fortæller »pløjeformanden«, som oplyser, at omkring 100 frivillige vil hjælpe med diverse opgaver til DM-stævnet.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

Anbefaling fra Dyrenes Beskyttelse: Drop jagten på muldvarpen

Det at fjerne en muldvarp har ofte den modsatte effekt, forklarer biolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen.

Kommune politianmeldt på grund af spildevand

Guldborgsund Kommune beskyldes for at have udledt spildevand fra 2.600 ejendomme nord for Nykøbing Falster.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.
Side 1 af 38 (756 artikler)Prev1234567363738Next