bannerPos

110 millioner i tilskud til staldmoderniseringer

Arkivfoto.

Henning K. Andersen

16-08-2018 13:49
Landbrugsstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til modernisering af kvægstalde for 2018. Der kan ansøges frem til den 13. december.

Der er afsat 110 millioner støttekroner til modernisering af stalde til kvæg i 2018. Det oplyser Landbrugsstyrelsen i en meddelelse. Som noget nyt har styrelsen indført en beregningsmodel i et regneark, hvor man kan ndtaste oplysninger om sit projekt og beregne sin prioriteringsscore, som er projektets økonomiske effekt. 

- På den måde kan du overveje hvordan dit projekt skal se ud, før du ansøger og samtidig se, om dit projekt opfylder minimumskriteriet for det ansøgte indsatsområde, skriver styrelsen.

- En anden nyhed er brugen af standardomkostninger, der på forhånd fastsætter en pris på en række teknologier, således at du ikke længere skal indhente to sammenlignelige tilbud, hedder det videre. 

Man kan læse mere om tilskudsordningen her.
 

Ny aftale om sukkerroer på plads

Nordic Sukker og Danske Sukkerroedyrkere har netop indgået en aftale om dyrkning af sukkerroer i 2020.

- Robot-projekt skal støttes og tales op

Der er store perspektiver i Farmdroid markrobot. Det vurderer maskinkonsulent ved VKST Christian Rabølle, der ser et aktuelt behov for robotten i økologiske bedrifter.

Godt nyt til DLFs frøavlere

DLFs frøavlere tjener 85 millioner kroner ekstra for høst 2018

Vejret i maj var køligt

Statistik fra DMI giver et tilbageblik på maj, der var koldere end normalt, men havde nedbør tæt på gennemsnittet.

Veganere politianmeldt for ulovlig indtrængen i svinestalde

Uden hensyntagen til smittebeskyttelse har personer fra Veganerpartiet optaget facebookvideo fra svinestalde, som har til formål at skabe forargelse hos partiets tilhængere. De ulovlige indtrængninger bliver nu en sag for politiet.

Samlede leasingaftaler for hele maskinparken venter

Flere landmænd viser interesse for individuelle aftaler, som omfatter flere fabrikater, men som kan samles i én leasingaftale, lyder det fra Leasing Fyn.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Landboforening melder alt klar til Store Frødag

2019-udgaven af Store Frødag foregår hos formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, og sønnen Christian Petersen på Thinghøj på Stevns.

Planter kan være skyld i fotosensibilitet hos heste

Alle planteædende husdyr kan få fotosensibilitet. Seges Heste sætter fokus på, hvad visse planter kan få af følger for heste på græs.
Side 1 af 32 (621 artikler)Prev1234567303132Next