bannerPos

Se video: "Ydmyg lille bondemand" Thor Gunnar Kofoed valgt som viceformand i L&F

Alexander Dornwirth

Videojournalist
08-11-2018 10:29
Ny viceformand i Landbrug & Fødevarer er Thor Gunnar Kofoed, som er valgt for en toårig periode på delegeretmødet i Herning.

Thor Gunnar Kofoed afløser Lars Hvidtfeldt, der efter seks år på posten ikke ønskede genvalg.

Formandsposterne i Landbrug & Fødevarer udgøres nu af formand Martin Merrild, der på delegeretmødet i dag opnåede genvalg for to år, af viceformand Lone Andersen og altså af Thor Gunnar Kofoed.

Thor Gunnar Kofoed er 59 år og frøproducent fra Nexø på Bornholm. Samtidig er han formand for Frøsektionen i Landbrug & Fødevarer.

Thor Gunnar Kofoed sad i Folketinget for Venstre i 2001-2005.

Bornholmeren Kofoed måtte igennem tre valgrunder, før han havde sikret sig de 50 procent af stemmerne, der skulle til. I den afgørende afstemning fik han 193 stemmer mens den sidste modkandidat, Frederik Lüttichau måtte nøjes med 171 stemmer.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next