bannerPos

Frederik Lüttichau stopper som formand i Sektionen for Større Jordbrug

Frederik Lüttichau stopper som formand for Sektionen for større jordbrug.

Lasse Ege Pedersen

29-05-2019 14:04
Efter en periode på syv år som formand for Tolvmandssektionen og siden Sektionen for Større Jordbrug siger Frederik Lüttichau nu stop. Ny formand bliver Christina Ahlefeldt-Laurvig.

Frederik Lüttichau, godsejer i Maribo på Lolland, trækker sig med omgående effekt fra formandsposten i Sektionen for Større Jordbrug. Det meddeler han i et nyhedsbrev.

- I den kommende tid har jeg øget behov for at fokusere på mit landbrug, og samtidig har jeg andet bestyrelsesarbejde, som kræver mere af min tid. Det er baggrunden for at jeg har valgt give formandsskabsstafetten videre til nye kræfter, skriver han.

Her skriver han også, at han fortsætter i sektionens bestyrelse frem til årsmødet til næste år. Ny formand bliver den nuværende næstformand Christina Ahlefeldt-Laurvig, der er godsejer i Sakskøbing på Lolland.

- Jeg glæder mig over at overdrage formandskabet i Større Jordbrug på et tidspunkt, hvor vi har godt fat i vores hovedfokuspunkter og har en stærk strategi for, hvordan vi vil arbejde med vores mærkesager, som naturpolitik, capping af EU-midler, bo- og gaveafgift, omlægning af pesticidreguleringen, afskaffelse af jordskatter og udsætning af vildt. Alt sammen, så vi kan styrke et frit og liberalt landbrugserhverv på en miljømæssigt bæredygtig måde, skriver Frederik Lüttichau.

I november sidste år stillede den nu afgående formand op som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Efter tre valgrunder tabte han til sidst knebent til Thor Gunnar Kofoed.

Om den nye formand - Christina Ahlefeldt-Laurvig - skriver Frederik Lüttichau:

-. Christina har både stor og relevant erfaring med bestyrelsesarbejde i Patriotisk Selskab og Landøkonomisk Selskab, men har også gennem mere end et årti varetaget landbrugets interesser som rådgiver og advokat. Det sidste år har hun varetaget Større Jordbrugs interesser i Planteproduktion i L&F. Samtidig blev Christina i november sidste år valgt ind i Primærbestyrelsen i L&F på et fritvalgsmandat.

- Jeg er sikker på, at vi i Sektionen for Større Jordbrug får en fremragende formand i Christina, som vil markere vores synspunkter markant og ordentligt og søge indflydelse på konstruktiv vis.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next