bannerPos

Frederik Lüttichau stopper som formand i Sektionen for Større Jordbrug

Frederik Lüttichau stopper som formand for Sektionen for større jordbrug.

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
29-05-2019 14:04
Efter en periode på syv år som formand for Tolvmandssektionen og siden Sektionen for Større Jordbrug siger Frederik Lüttichau nu stop. Ny formand bliver Christina Ahlefeldt-Laurvig.

Frederik Lüttichau, godsejer i Maribo på Lolland, trækker sig med omgående effekt fra formandsposten i Sektionen for Større Jordbrug. Det meddeler han i et nyhedsbrev.

- I den kommende tid har jeg øget behov for at fokusere på mit landbrug, og samtidig har jeg andet bestyrelsesarbejde, som kræver mere af min tid. Det er baggrunden for at jeg har valgt give formandsskabsstafetten videre til nye kræfter, skriver han.

Her skriver han også, at han fortsætter i sektionens bestyrelse frem til årsmødet til næste år. Ny formand bliver den nuværende næstformand Christina Ahlefeldt-Laurvig, der er godsejer i Sakskøbing på Lolland.

- Jeg glæder mig over at overdrage formandskabet i Større Jordbrug på et tidspunkt, hvor vi har godt fat i vores hovedfokuspunkter og har en stærk strategi for, hvordan vi vil arbejde med vores mærkesager, som naturpolitik, capping af EU-midler, bo- og gaveafgift, omlægning af pesticidreguleringen, afskaffelse af jordskatter og udsætning af vildt. Alt sammen, så vi kan styrke et frit og liberalt landbrugserhverv på en miljømæssigt bæredygtig måde, skriver Frederik Lüttichau.

I november sidste år stillede den nu afgående formand op som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Efter tre valgrunder tabte han til sidst knebent til Thor Gunnar Kofoed.

Om den nye formand - Christina Ahlefeldt-Laurvig - skriver Frederik Lüttichau:

-. Christina har både stor og relevant erfaring med bestyrelsesarbejde i Patriotisk Selskab og Landøkonomisk Selskab, men har også gennem mere end et årti varetaget landbrugets interesser som rådgiver og advokat. Det sidste år har hun varetaget Større Jordbrugs interesser i Planteproduktion i L&F. Samtidig blev Christina i november sidste år valgt ind i Primærbestyrelsen i L&F på et fritvalgsmandat.

- Jeg er sikker på, at vi i Sektionen for Større Jordbrug får en fremragende formand i Christina, som vil markere vores synspunkter markant og ordentligt og søge indflydelse på konstruktiv vis.

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next