bannerPos

Miljø- og fødevareministeren navngiver ny bynær statsskov ved Næstved

Søndag tager miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen(V) på skovtur nær Næstved. Her skal han navngive et nyt skovareal. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

12-10-2018 08:51
I de seneste knap 30 år er der i gennemsnit plantet mere end 600.000 træer årligt i statslige skovrejsninger. Den 14. oktober markerer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen etableringen af 328 hektar ny bynær skov og natur i en grøn ring omkring Næstved.

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og borgmester i Næstved kommune Carsten Rasmussen fejrer den 14. oktober sammen med lokale foreninger og naturglade borgere, at der nu er skabt 328 hektar bynær skov og natur i en grøn ring omkring Næstved. 

Den yngste af skovene er den nye skov øst for Rønnebæk, som på dagen får sit endelige navn. Navnekonkurrencen blev sat i gang, da det sidste træ blev plantet i foråret, og nu skal det afsløres, hvad skoven kommer til at hedde. 

Miljø- og fødevareministeren og Næstveds borgmester Carsten Rasmussen indleder folkefesten med en cykeltur i Rønnebækskovene, som er den yngste af Næstveds nye skove. Herefter løfter miljø- og fødevareministeren sløret for skovens nye navn. 

Der vil også være mulighed for at komme på guidede ture i området og smage lokale råvarer.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next