bannerPos

Miljø- og fødevareministeren navngiver ny bynær statsskov ved Næstved

Søndag tager miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen(V) på skovtur nær Næstved. Her skal han navngive et nyt skovareal. Arkivfoto.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
12-10-2018 08:51
I de seneste knap 30 år er der i gennemsnit plantet mere end 600.000 træer årligt i statslige skovrejsninger. Den 14. oktober markerer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen etableringen af 328 hektar ny bynær skov og natur i en grøn ring omkring Næstved.

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og borgmester i Næstved kommune Carsten Rasmussen fejrer den 14. oktober sammen med lokale foreninger og naturglade borgere, at der nu er skabt 328 hektar bynær skov og natur i en grøn ring omkring Næstved. 

Den yngste af skovene er den nye skov øst for Rønnebæk, som på dagen får sit endelige navn. Navnekonkurrencen blev sat i gang, da det sidste træ blev plantet i foråret, og nu skal det afsløres, hvad skoven kommer til at hedde. 

Miljø- og fødevareministeren og Næstveds borgmester Carsten Rasmussen indleder folkefesten med en cykeltur i Rønnebækskovene, som er den yngste af Næstveds nye skove. Herefter løfter miljø- og fødevareministeren sløret for skovens nye navn. 

Der vil også være mulighed for at komme på guidede ture i området og smage lokale råvarer.

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next