bannerPos

Thor Kofoed vil være viceformand i L&F

Thor G. Kofoed har meldt sig på banen som mulig viceformand i Landbrug & Fødevarer nu som afløser for Lars Hvidtfeldt. Arkivfoto: Erik Hansen.

Henning K. Andersen

12-10-2018 14:14
Formanden for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, Thor Kofoed har annonceret, at han stiller op til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer efter Lars Hvidtfeldt.

Der har længe været spekuleret i, hvem der skal afløse Lars Hvidtfeldt som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Nu har den første kandidat meldt sig på banen, nemlig sektorformand for Frøsektionen under L&F, Thor Kofoed. Det melder han ud fredag. 

- Jeg blev rigtig overrasket, da flere begyndte at ringe til mig og spørge om jeg ikke ville opstille til viceformandsposten, fordi den linje, jeg har kørt indenfor Frø, ville de gerne have, at jeg tog med mig over i en viceformandspost. hvis jeg nu kunne blive valgt. Det har jeg overvejet, og det har jeg nu gjort, siger Thor Kofoed i denne video (åbner i eksternt vindue).

Han tilføjer, at hans kandidatur til viceformandsposten i L&F ikke betyder, at han forlader sin nuværende post som formand hos Frøsektionen. 

Vil savne Hvidtfeldt
I samme video melder Thor Kofoed ud,  at han vil savne den afgående viceformand. 

- Desværre må vi konstatere, at Lars Hvidtfeldt har valgt at prioritere de hjemlige gemakker, og at han derfor stopper som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Lars gjorde det godt, han var vellidt, og havde en god kontakt til omverdenen. Og det er det, vi har brug for i Landbrug & Fødevarer. Han var også meget stærk rent fagligt på planteområdet og det er noget, vi kommer til at mangle, siger Thor Kofoed.

Han har en fortid som MF for Venstre, og er søn af forhenværende landbrugsminister, afdøde Niels Anker Kofoed. Det bliver afklaret, hvem der skal afløse Lars Hvidtfeldt på et delegeretmøde i L&F i november måned. 

Endnu en kandidat har meldt sig på banen. Hvem kan du se i weekendudgaven af Effektivt Landbrug på web fredag kl. 21, og i postkassen i morgen. 

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next