bannerPos

Thor Kofoed vil være viceformand i L&F

Thor G. Kofoed har meldt sig på banen som mulig viceformand i Landbrug & Fødevarer nu som afløser for Lars Hvidtfeldt. Arkivfoto: Erik Hansen.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
12-10-2018 14:14
Formanden for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, Thor Kofoed har annonceret, at han stiller op til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer efter Lars Hvidtfeldt.

Der har længe været spekuleret i, hvem der skal afløse Lars Hvidtfeldt som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Nu har den første kandidat meldt sig på banen, nemlig sektorformand for Frøsektionen under L&F, Thor Kofoed. Det melder han ud fredag. 

- Jeg blev rigtig overrasket, da flere begyndte at ringe til mig og spørge om jeg ikke ville opstille til viceformandsposten, fordi den linje, jeg har kørt indenfor Frø, ville de gerne have, at jeg tog med mig over i en viceformandspost. hvis jeg nu kunne blive valgt. Det har jeg overvejet, og det har jeg nu gjort, siger Thor Kofoed i denne video (åbner i eksternt vindue).

Han tilføjer, at hans kandidatur til viceformandsposten i L&F ikke betyder, at han forlader sin nuværende post som formand hos Frøsektionen. 

Vil savne Hvidtfeldt
I samme video melder Thor Kofoed ud,  at han vil savne den afgående viceformand. 

- Desværre må vi konstatere, at Lars Hvidtfeldt har valgt at prioritere de hjemlige gemakker, og at han derfor stopper som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Lars gjorde det godt, han var vellidt, og havde en god kontakt til omverdenen. Og det er det, vi har brug for i Landbrug & Fødevarer. Han var også meget stærk rent fagligt på planteområdet og det er noget, vi kommer til at mangle, siger Thor Kofoed.

Han har en fortid som MF for Venstre, og er søn af forhenværende landbrugsminister, afdøde Niels Anker Kofoed. Det bliver afklaret, hvem der skal afløse Lars Hvidtfeldt på et delegeretmøde i L&F i november måned. 

Endnu en kandidat har meldt sig på banen. Hvem kan du se i weekendudgaven af Effektivt Landbrug på web fredag kl. 21, og i postkassen i morgen. 

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next