bannerPos

Thor Kofoed vil være viceformand i L&F

Thor G. Kofoed har meldt sig på banen som mulig viceformand i Landbrug & Fødevarer nu som afløser for Lars Hvidtfeldt. Arkivfoto: Erik Hansen.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
12-10-2018 14:14
Formanden for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, Thor Kofoed har annonceret, at han stiller op til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer efter Lars Hvidtfeldt.

Der har længe været spekuleret i, hvem der skal afløse Lars Hvidtfeldt som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Nu har den første kandidat meldt sig på banen, nemlig sektorformand for Frøsektionen under L&F, Thor Kofoed. Det melder han ud fredag. 

- Jeg blev rigtig overrasket, da flere begyndte at ringe til mig og spørge om jeg ikke ville opstille til viceformandsposten, fordi den linje, jeg har kørt indenfor Frø, ville de gerne have, at jeg tog med mig over i en viceformandspost. hvis jeg nu kunne blive valgt. Det har jeg overvejet, og det har jeg nu gjort, siger Thor Kofoed i denne video (åbner i eksternt vindue).

Han tilføjer, at hans kandidatur til viceformandsposten i L&F ikke betyder, at han forlader sin nuværende post som formand hos Frøsektionen. 

Vil savne Hvidtfeldt
I samme video melder Thor Kofoed ud,  at han vil savne den afgående viceformand. 

- Desværre må vi konstatere, at Lars Hvidtfeldt har valgt at prioritere de hjemlige gemakker, og at han derfor stopper som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Lars gjorde det godt, han var vellidt, og havde en god kontakt til omverdenen. Og det er det, vi har brug for i Landbrug & Fødevarer. Han var også meget stærk rent fagligt på planteområdet og det er noget, vi kommer til at mangle, siger Thor Kofoed.

Han har en fortid som MF for Venstre, og er søn af forhenværende landbrugsminister, afdøde Niels Anker Kofoed. Det bliver afklaret, hvem der skal afløse Lars Hvidtfeldt på et delegeretmøde i L&F i november måned. 

Endnu en kandidat har meldt sig på banen. Hvem kan du se i weekendudgaven af Effektivt Landbrug på web fredag kl. 21, og i postkassen i morgen. 

Case IH præsenterer nyt forhandlersetup på Sjælland

Danmarks mest sælgende mærke i 2019 for landbrugstraktorer over 50 hk, Case IH, er klar til at løfte sløret for fremtidens forhandlersetup på Sjælland.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Gødskning tidligere end normalt

Med en forventet lav kvælstofpulje i jorden, og afgrøder der allerede er klar til at starte væksten, vurderes første tildeling af gødning at være lidt tidligere end normalt.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Gratis webinar om gødskningsstrategi

Seges inviterer til webinar om strategier for gødskning for den kommende sæson.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Det totale kvælstof-balanceregnskab skal skrottes

En bare nogenlunde præcis opgørelse fra danske landområder er uladsiggørlig, og naturen har så mange selvregulerende mekanismer, som ikke kan sættes på en formel, påpeger Jørn Rasmussen.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Landbruget skal inddrages i klimaforhandlinger

Vi ved, hvordan man reducerer CO2-udledningen drastisk, samtidig med at man øger produktionen.

Ung lollik har succes med egen maskinstation

Henrik Schmidt driver Henriks Maskinstation på Lolland, og han er med sine bare 26 år én af de yngste i en hård branche.
Side 1 af 47 (932 artikler)Prev1234567454647Next