bannerPos

Jagten på Årets Ø fortsætter

Det kræver meget mere end blot fugleliv, at opnå titlen som Årets Ø.
27-06-2020 10:06

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

PRIS Nu sættes jagten på Årets Ø ind igen. Besøgene på de tre nominerede øer, Aarø i Lillebælt, Endelave i Kattegat og Strynø i Det Sydfynske Øhav, har på grund af corona-krisen været udskudt på ubestemt tid. Men i kølvandet på regeringens tiltag for genåbningen af Danmark, er der endelig sat nye datoer for besøgene.

- Vi er glade for, at vi nu endelig kan besøge de tre nominerede øer og få et indblik i de spændende initiativer, som øerne har igangsat for blandt andet at øge tilgangen af beboere på øerne, udtaler Jens Otto Størup, komitéformand i Årets Ø.

Komitéens besøg på de tre nominerede øer finder sted i slutningen af august og begyndelsen af september, og efter besøgene vil komitéen votere og på baggrund heraf kåre Årets Ø, der bliver fejret med en kåringsfest på øen i starten af oktober 2020.

Det er i år første gang, prisen for Årets Ø uddeles, og det sker i samarbejde mellem Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer. Hovedprisen er 50.000 kroner til gavn for udviklingen på øen. 2. og 3. pladsen modtager 25.000 kroner.

Alle danske øer uden fast broforbindelse har kunnet ansøge om at vinde titlen som Årets Ø 2020. Komitéen modtog 11 ansøgninger i alt.

jhal

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1237 artikler)Prev1234567606162Next