bannerPos

Agrohydrologernes rådgivning kan sikre en bedre økonomi

- Jeg er ikke politiker, og jeg fungerer ikke som advokat, men forholder mig til det faglige, siger hydrolog Robert Nøddebo Poulsen.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
10-09-2018 07:00
Robert Nøddebo Poulsen hjælper med mange vandrelaterede opgaver – fra vandløbsmålinger, rådgivning om minivådområder til projektering af drænsystemer.
- Jeg rådgiver mange landmænd, men også kommuner og virksomheder og går i nogle tilfælde på den tynde faglige linje mellem de til tider modsatrettede interesser. Jeg er ikke politiker, og jeg fungerer ikke som advokat, men forholder mig til det faglige og tror, det er derfor, jeg nyder stor troværdighed i begge lejre.
Sådan lyder det fra agrohydrolog Robert Nøddebo Poulsen, der sammen med medarbejderne i Agrohydrologerne, Carolin Mages og Omar Daraghmeh, har travlt på kontoret på Tokkerupgård ved Faxe.
På skriveborde og pc-skærme ses drænkort, tegninger, skitser, spørgsmål, svar og beregninger på alt fra målinger af flow i vandløb til anlæggelse af dræn.
Robert Nøddebo Poulsen driver sin rådgivningsvirksomhed med fokus på blandt andet projektering af drænsystemer, pumpesystemer, digitalisering af drænkort, tekniske opmålinger med drone, opmåling og regulativkontrol af vandløb, vandføringsmålinger og vandspejlsberegninger og rådgivning om minivådområder.
Robert Nøddebo Poulsen er uddannet agronom fra Landbohøjskolen og har taget en mastergrad i England. Efter en fortid i DHI, hvor han som rådgiver i 10 år arbejdede med landbrug, hydrologi og vandkvalitet herunder vand- og afgrødemodulering, blev han selvstændig i 2013.

Landbrugsmæssig vinkel

- Da jeg siden, jeg var dreng, har været med ude og dræne med min far, har jeg lært at koble praksis om dræning sammen med mine GIS og vandkompetencer. Jeg har derfor naturligt ofte en landbrugsmæssig vinkel i det arbejde, jeg har udført, forklarer Robert Nøddebo Poulsen.

Læs i LandbrugØst nummer 37, der udkommer torsdag den 13. september om hvad der driver Robert Nøddebo Poulsen og om hans virksomhed Agrohydrologerne.


0

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.
Side 1 af 64 (1277 artikler)Prev1234567626364Next