bannerPos

Agrohydrologernes rådgivning kan sikre en bedre økonomi

- Jeg er ikke politiker, og jeg fungerer ikke som advokat, men forholder mig til det faglige, siger hydrolog Robert Nøddebo Poulsen.

Henrik Sieben

Journalist
10-09-2018 07:00
Robert Nøddebo Poulsen hjælper med mange vandrelaterede opgaver – fra vandløbsmålinger, rådgivning om minivådområder til projektering af drænsystemer.
- Jeg rådgiver mange landmænd, men også kommuner og virksomheder og går i nogle tilfælde på den tynde faglige linje mellem de til tider modsatrettede interesser. Jeg er ikke politiker, og jeg fungerer ikke som advokat, men forholder mig til det faglige og tror, det er derfor, jeg nyder stor troværdighed i begge lejre.
Sådan lyder det fra agrohydrolog Robert Nøddebo Poulsen, der sammen med medarbejderne i Agrohydrologerne, Carolin Mages og Omar Daraghmeh, har travlt på kontoret på Tokkerupgård ved Faxe.
På skriveborde og pc-skærme ses drænkort, tegninger, skitser, spørgsmål, svar og beregninger på alt fra målinger af flow i vandløb til anlæggelse af dræn.
Robert Nøddebo Poulsen driver sin rådgivningsvirksomhed med fokus på blandt andet projektering af drænsystemer, pumpesystemer, digitalisering af drænkort, tekniske opmålinger med drone, opmåling og regulativkontrol af vandløb, vandføringsmålinger og vandspejlsberegninger og rådgivning om minivådområder.
Robert Nøddebo Poulsen er uddannet agronom fra Landbohøjskolen og har taget en mastergrad i England. Efter en fortid i DHI, hvor han som rådgiver i 10 år arbejdede med landbrug, hydrologi og vandkvalitet herunder vand- og afgrødemodulering, blev han selvstændig i 2013.
 

Landbrugsmæssig vinkel

- Da jeg siden, jeg var dreng, har været med ude og dræne med min far, har jeg lært at koble praksis om dræning sammen med mine GIS og vandkompetencer. Jeg har derfor naturligt ofte en landbrugsmæssig vinkel i det arbejde, jeg har udført, forklarer Robert Nøddebo Poulsen.

Læs i LandbrugØst nummer 37, der udkommer torsdag den 13. september om hvad der driver Robert Nøddebo Poulsen og om hans virksomhed Agrohydrologerne.
 
 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next