bannerPos

Agrohydrologernes rådgivning kan sikre en bedre økonomi

- Jeg er ikke politiker, og jeg fungerer ikke som advokat, men forholder mig til det faglige, siger hydrolog Robert Nøddebo Poulsen.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
10-09-2018 07:00
Robert Nøddebo Poulsen hjælper med mange vandrelaterede opgaver – fra vandløbsmålinger, rådgivning om minivådområder til projektering af drænsystemer.
- Jeg rådgiver mange landmænd, men også kommuner og virksomheder og går i nogle tilfælde på den tynde faglige linje mellem de til tider modsatrettede interesser. Jeg er ikke politiker, og jeg fungerer ikke som advokat, men forholder mig til det faglige og tror, det er derfor, jeg nyder stor troværdighed i begge lejre.
Sådan lyder det fra agrohydrolog Robert Nøddebo Poulsen, der sammen med medarbejderne i Agrohydrologerne, Carolin Mages og Omar Daraghmeh, har travlt på kontoret på Tokkerupgård ved Faxe.
På skriveborde og pc-skærme ses drænkort, tegninger, skitser, spørgsmål, svar og beregninger på alt fra målinger af flow i vandløb til anlæggelse af dræn.
Robert Nøddebo Poulsen driver sin rådgivningsvirksomhed med fokus på blandt andet projektering af drænsystemer, pumpesystemer, digitalisering af drænkort, tekniske opmålinger med drone, opmåling og regulativkontrol af vandløb, vandføringsmålinger og vandspejlsberegninger og rådgivning om minivådområder.
Robert Nøddebo Poulsen er uddannet agronom fra Landbohøjskolen og har taget en mastergrad i England. Efter en fortid i DHI, hvor han som rådgiver i 10 år arbejdede med landbrug, hydrologi og vandkvalitet herunder vand- og afgrødemodulering, blev han selvstændig i 2013.
 

Landbrugsmæssig vinkel

- Da jeg siden, jeg var dreng, har været med ude og dræne med min far, har jeg lært at koble praksis om dræning sammen med mine GIS og vandkompetencer. Jeg har derfor naturligt ofte en landbrugsmæssig vinkel i det arbejde, jeg har udført, forklarer Robert Nøddebo Poulsen.

Læs i LandbrugØst nummer 37, der udkommer torsdag den 13. september om hvad der driver Robert Nøddebo Poulsen og om hans virksomhed Agrohydrologerne.
 
 
0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next