bannerPos

Faldende notering trækker optimal slagtevægt ned

Den faldende notering har også fået betydning for den optimale slagtevægt for slagtesvin. Den er nemlig faldet fra 93 kilo inden påske til nu 90 kilo slagtet vægt, viser nye beregninger fra Velas. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
29-05-2020 09:00

Corona-situationen har presset svinenoteringen et par kroner ned, og det betyder også et mindre fald i slagtesvinenes optimale slagtevægt.

SVINEPRODUKTION Svinenoteringen har de forgangne uger været på nedadgående, blandt andet som følge af corona-virussens indtog over det meste af kloden.

Den faldende notering har også fået betydning for den optimale slagtevægt for slagtesvin. Den er nemlig faldet fra 93 kilo inden påske til nu 90 kilo slagtet vægt, viser nye beregninger fra Velas.

- Der er to faktorer, der har haft indvirkning. Corona-situationen i Europa har medført et fald i svinenoteringen, der nu ligger omkring 12 kroner, hvor den tidligere var helt oppe omkring 15 kroner. Derudover har Danish Crown sænket deres slagtevægt to kilo, og det trækker helt automatisk den optimale slagtevægt ned, forklarer Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

 

Undgå stor spredning

Anbefalingen fra Velas lyder derfor på, at svineproducenten forsøger at ramme en gennemsnitlig slagtevægt på 90 kilo og samtidig undgår for stor spredning i vægten.

- Spredningen må ikke være højere end fem kilo. Det kan være svært at vurdere for den enkelte, så det kan være en god idé at kontakte sin rådgiver og få hjælp til at arbejde sig hen imod en mindre spredning, siger Niels Hegelund.

Han peger på, at der trods faldende notering stadig er mulighed for at få et højt dækningsbidrag på driften. Samtidig understreger han, at der ikke er grund til at frygte at skulle til at slagte ved en væsentligt lavere vægt. Intet tyder nemlig på, at det bliver tilfældet i den nærmeste fremtid.

- Når vi kigger ind i tredje og fjerde kvartal, så giver prognosen ikke grund til bekymring. Hvis vi beregner ud fra en notering på 11 kroner, en beregnet smågrisepris på 428 kroner samt et tillæg på 30 kroner, så vil den optimale slagtevægt stadig ligge omkring 89 til 90 kilo, siger Niels Hegelund og tilføjer, at Danish Crown for nylig annoncerede, at vægtgrænsen bliver øget med et kilo i uge 24.

- Det betyder, at den optimale slagtevægt fra uge 24 vil være 91 kilo, afslutter svinekonsulenten.

cab

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1235 artikler)Prev1234567606162Next