bannerPos

Gratis individuel hjælp til tørkeramte landmænd

Henning K. Andersen

Journalist
14-08-2018 14:36
Tørken rammer landmændene meget forskelligt. Rådgivningsvirksomheden Agrovi tilbyder derfor gratis »tørkemøder« med individuelle råd og vejledning, så den enkelte landmand kommer bedst muligt videre.

Så kom regnen endelig, og det ser ud til, at vi er på vej ind i en mere normal vejrsituation. Alligevel har mange landmænd fortsat bekymringer efter den meget tørre sommer, som har betydet en alvorlig nedgang i udbytterne. Rådgivningsvirksomheden Agrovi, som er ejet af Nordsjællands Landboforening, tilbyder derfor landmænd et individuelt gratis møde med udgangspunkt i den enkeltes situation og økonomi.

- Tørken har givet alle landmænd problemer. Men når det er sagt, rammes planteavlere, mælke- og husdyrproducenter meget forskelligt – ligesom det har stor betydning, hvordan man har handlet med sine afgrøder, og ikke mindst hvor mange penge man har på kontoen og hvornår, siger Niels Peter Ravnsborg, der er direktør i Agrovi. 

- Meget af den kommunikation, som er i medierne lige nu, skærer alle landmænd over én kam. Det giver uro og frygt for fremtiden hos mange. Vi vil derfor gerne gå den anden vej, og tilbyde den enkelte et individuelt møde med fokus på den konkrete situation og de faktiske økonomiske forhold. På den måde vil nogle få ro i maven, mens andre vil få et godt grundlag for at arbejde videre med forholdene, ofte i samarbejde med deres bank, understreger Niels Peter Ravnsborg. 

Han tilføjer, at det handler om at være på forkant og sammen med banken at finde langsigtede løsninger, hvis der er konkrete økonomiske udfordringer. 

- Det gør man bedst ved at tage initiativet og have et godt baggrundsmateriale i hånden.  Så er bankerne normalt også positive. Det vil vi gerne bidrage til, siger han.

Gratis tørkemøde
For konkret at række landmændene en hjælpende hånd efter tørken, tilbyder Agrovi derfor nu at landmanden kan komme forbi et af de fire Agrovi-kontorer i Hillerød, Holbæk, Ringsted eller Nørre Alslev, og få en snak om situationen og økonomien. 

- Vores økonomikonsulenter står klar til at hjælpe landmændene, dels med en generel snak om situationen, dels med en konkret gennemgang af økonomien, så landmanden kan gå fra mødet med det overblik, der skal til i den nuværende situation. Tørken har betydet, at også landmænd, som måske normalt ikke har økonomiske udfordringer, har fået behov for at kigge nærmere på tallene. Og når vi så tilbyder mødet gratis, mener vi ikke at der er så meget at betænke sig på, slutter Niels Peter Ravnsborg.

Agrovi og Nordsjællands Landboforening håber, at de med initiativet kan være med at gøre en håndgribelig forskel for de landmænd, som har behov for hjælp efter tørken.

Møder kan bookes på agrovi.dk eller på telefon 4822 5200.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next