bannerPos

Gratis individuel hjælp til tørkeramte landmænd

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
14-08-2018 14:36
Tørken rammer landmændene meget forskelligt. Rådgivningsvirksomheden Agrovi tilbyder derfor gratis »tørkemøder« med individuelle råd og vejledning, så den enkelte landmand kommer bedst muligt videre.

Så kom regnen endelig, og det ser ud til, at vi er på vej ind i en mere normal vejrsituation. Alligevel har mange landmænd fortsat bekymringer efter den meget tørre sommer, som har betydet en alvorlig nedgang i udbytterne. Rådgivningsvirksomheden Agrovi, som er ejet af Nordsjællands Landboforening, tilbyder derfor landmænd et individuelt gratis møde med udgangspunkt i den enkeltes situation og økonomi.

- Tørken har givet alle landmænd problemer. Men når det er sagt, rammes planteavlere, mælke- og husdyrproducenter meget forskelligt – ligesom det har stor betydning, hvordan man har handlet med sine afgrøder, og ikke mindst hvor mange penge man har på kontoen og hvornår, siger Niels Peter Ravnsborg, der er direktør i Agrovi. 

- Meget af den kommunikation, som er i medierne lige nu, skærer alle landmænd over én kam. Det giver uro og frygt for fremtiden hos mange. Vi vil derfor gerne gå den anden vej, og tilbyde den enkelte et individuelt møde med fokus på den konkrete situation og de faktiske økonomiske forhold. På den måde vil nogle få ro i maven, mens andre vil få et godt grundlag for at arbejde videre med forholdene, ofte i samarbejde med deres bank, understreger Niels Peter Ravnsborg. 

Han tilføjer, at det handler om at være på forkant og sammen med banken at finde langsigtede løsninger, hvis der er konkrete økonomiske udfordringer. 

- Det gør man bedst ved at tage initiativet og have et godt baggrundsmateriale i hånden.  Så er bankerne normalt også positive. Det vil vi gerne bidrage til, siger han.

Gratis tørkemøde
For konkret at række landmændene en hjælpende hånd efter tørken, tilbyder Agrovi derfor nu at landmanden kan komme forbi et af de fire Agrovi-kontorer i Hillerød, Holbæk, Ringsted eller Nørre Alslev, og få en snak om situationen og økonomien. 

- Vores økonomikonsulenter står klar til at hjælpe landmændene, dels med en generel snak om situationen, dels med en konkret gennemgang af økonomien, så landmanden kan gå fra mødet med det overblik, der skal til i den nuværende situation. Tørken har betydet, at også landmænd, som måske normalt ikke har økonomiske udfordringer, har fået behov for at kigge nærmere på tallene. Og når vi så tilbyder mødet gratis, mener vi ikke at der er så meget at betænke sig på, slutter Niels Peter Ravnsborg.

Agrovi og Nordsjællands Landboforening håber, at de med initiativet kan være med at gøre en håndgribelig forskel for de landmænd, som har behov for hjælp efter tørken.

Møder kan bookes på agrovi.dk eller på telefon 4822 5200.

0

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 60 (1185 artikler)Prev1234567585960Next