bannerPos

Stærke kvinder og landbruget

Karen Freiesleben fortalte om det, hun oplever af farlige situationer rundt om på gårdene, og om hvad der kan gøres for at forebygge disse situationer. Foto: Zwanita Reinders

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
16-01-2019 11:30
Hos Østdansk Landboforening var 18 kvinder samlet til kvindeaften med fokus på sikkerhed, og det var både økonomisk, juridisk og lavpraktisk.

18 kvinder var samlet, da Østdansk Landboforening holdt kvindeaften under overskriften »En stærk kvinde i landbruget«.

Det var igen i år Zwanita Reinders, landmandskone gennem mange år og nu også økonomikonsulent i landboforeningen, der var drivmotor bag programmet, hvor deltagerne sammen med tre oplægsholdere kom rundt om en række »sikkerhedsemner«. 

Det var lige fra sikkerhed på gården, til den juridiske sikkerhed og sikkerhed i forhold til forsikringer og pensioner. 

Zwanita Reinders har selv haft flere af emnerne stærkt inde på livet, for som hun forklarede, har hun selv – frem til 2015, hvor familien afhændede landbrugsejendommen og hendes mand blev driftsleder samme sted – været medhjælpende hustru.

Hun har således nydt godt af livet på landet, men hun har også været involveret i de risici, der er ved at drive en landbrugsejendom.

Med til økonomimøder 

- Der er ting, man som kvinde skal have øje for. Og det skal være inden, man kommer i krisesituationer. Det være sig eksempelvis familielån, forsikringer og pension, siger Zwanita Reinders.

- Vi må erkende, at der stadig er kvinder, der ikke ved ret meget om, hvad der foretages af investeringer på gården. Det er ofte investeringer som uvilkårligt påvirker familiens økonomi, også hvis det går galt, påpeger hun og fortsætter:

- Derfor anbefaler vi, at kvinderne deltager i møder, når der tales gårdens økonomi. Det vedrører nemlig lige så meget dem, som deres mænd.

På mødet blev også fortalt om de overvejelser, man bør gøre om eventuelt at melde sig i A-kasse, ligesom man skal være opmærksom på mulighederne for frivillig sygedagpengeforsikring.

Kend beredskabsplanen

Sikkerhedsrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent Karen Freiesleben fra sikkerhedsbussen.dk fortalte om det beredskab, man bør have på ejendommen.

Det er vigtigt at vide, hvor der findes brandslukningsudstyr, hovedafbrydere, og de 1.000 andre ting, som begge parter på gården bør vide noget om.

- Beredskabsplanen for ejendommen bør tænkes ind som en naturlig del af livet i familien – ligesom man skal vide, hvem der har styr på hvad, fastslår Karen Freiesleben.

De fremmødte kvinder fik endvidere gode råd og input fra jurist Jeanette Juul Pedersen, der fortalte om blandt andet ægtepagt og testamente.
 

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next