bannerPos

Få en god start på skovprojektet

Skov- og naturkonsulent Søren Paludan mener, der er tale om en attraktiv tilskudsordning. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
04-03-2018 08:00
Fristen for at ansøge om midler til skovrejsning forventes at være 1. september, men forberedelserne bør indledes i god tid.

Der er i puljen med midler til skovrejsning afsat 35 millioner kroner i ansøgningsrunden 2018, og ansøgningsfristen forventes at blive omkring 1. september.
Skov- og naturkonsulent Søren Paludan oplyser, at der er penge at hente, hvis man i øvrigt opfylder reglerne, hvor der forventes enkelte justeringer, og baseret på landdistriktsprogram 4.0.
- Gældende rammer for tilskud vil fortsat være 32.000 kroner pr. hektar skovrejsning af løvtræer, 15 kroner pr. løbende meter til hegn, grundbetaling, arealtilskud, og ingen tidsbegrænsning, på cirka 1.900 kroner pr. år. Det er gældende for skovrejsningsareal fra to hektar og op, fortæller han.

Forudsætning for tilskud

- Der vil, tilføjer han, også blive mulighed for at etablere nåletræsbevoksninger, ligesom man vil få mulighed for at fravælge pesticidfri drift og skånsom jordbehandling.
Søren Paludan gør dog opmærksom på, at tilskuddet reduceres, og ansøgningen prioriteres lidt lavere, hvis man fravælger pesticidfri drift og skånsom jodbehandling.
Aktuelt er det en forudsætning for at opnå tilskud til skovrejsning, at man ligger i delvandopland med kvælstof-reduktionsmål med afsat kvote til skovrejsning. Endvidere skal man tjekke, om man ligger i et område, hvor skovrejsning er ønsket eller uønsket.

Attraktiv tilskudsordning

- Jeg kan med en hurtig screening finde ud af, om ejendommen ligger et sted, hvor tilskud kan opnås, men det tager tid at planlægge et skovrejsningsprojekt. Det er en god idé allerede nu at starte processen, hvis man vil søge en del af puljen for 2018, fastslår Søren Paludan og understreger, at der er tale om en attraktiv tilskudsordning.
- Der er tale om et højt tilskud, hele tilskuddet udbetales på én gang, man kan bevare sit arealtilskud og der kan opnås tilskud på arealer helt ned til 2,0 hektar, forklarer han og forsætter:
- Da vi dog ikke endnu ved, hvornår der kan ventes officielle udmeldinger vedrørende 2018-tilskudsordningen, anbefales det at holde sig løbende orienteret, hvis man er interesseret.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next