bannerPos

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Den store gravemaskine kan klippe op til 60 centimeter i diameter, og det sker ifølge Bjørn Krüger Veng uden at gøre skade på de omkringliggende arealer.

Jesper Hallgren

Journalist
22-06-2019 08:18
Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

I efteråret 2018 blev Lars Muldbak ansat som ny direktør i Skovdyrkerforeningen Øerne, og her godt et halvt år efter er der udrullet en ny organisation i foreningen, der i 2016 så dagens lys efter en fusion mellem Skovdyrkerne Fyn og Skovdyrkerne Øst.

I forbindelse med den nye organisation blev Bjørn Krüger Veng udnævnt som ansvarlig for flis og entreprise på Sjælland, og det betyder blandt andet, at han står for kontraktindgåelse med varmeværker, planlægning og budget for flissæsonen og afvikling af flissæsonen med logistik af den samlede mængde flis på Sjælland.

Det er også Bjørn Krüger Veng, som styrer entrepriseafdelingen og således blandt andet står for aftaler med underentreprenører og logistik med mandskab og maskiner i forhold til den samlede pulje af opgaver på Sjælland.

Stigende interesse for flis

Bjørn Krüger Veng befinder sig godt i den nye rolle, og han kan tilmed glæde sig over, at der er stor fokus på bæredygtig biomasse og generelt en stigende interesse for flis.

- Mange remiser har ikke været plejet i nødvendigt omfang i mange år på grund af økonomien og optimale maskinløsninger. Disse står for tynding for at sikre en fortsat fornuftig udvikling til gavn for driften og ikke mindst fauna og jagt, fortæller Bjørn Krüger Veng.

Han gør endvidere opmærksom på, at maskinløsningerne gennem årene er forbedrede, og han påpeger i den sammenhæng, at Skovdyrkerforeningen Øerne kan løse alt, da foreningen råder over mange forskellige maskinløsninger. 

- Vi anvender gravemaskiner af forskellige størrelser, som kan klippe op til 60 centimeter i diameter, forklarer Bjørn Krüger Veng og tilføjer:

- Den store 20 tons gravemaskine med klippehoved til de 60 centimeter klarer store poppelhegn fantastisk uden at gøre skade på de omkringliggende arealer.

Mangeartede opgaver 

Bjørn Krüger Vengs travlhed skyldes blandt andet også, at markedet for flis er gunstigt med gode priser, og derfor kan mange opgaver i dag løses med et fornuftigt resultat for ejer.

- Opgaverne er mangeartede, og vi favner bredt med vores rådgivning. Det er vigtigt for os, at den enkelte opgave vejledes korrekt, så resultatet bliver det rigtige, fastslår Bjørn Krüger Veng, der er bosiddende i Ugerløse mellem Sorø og Holbæk.

Han er uddannet skovarbejder (EUD’er) i 2012, skov- og landskabsingeniør i 2016 og har været ansat i skovdyrkerne siden 2016.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next