bannerPos

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Den store gravemaskine kan klippe op til 60 centimeter i diameter, og det sker ifølge Bjørn Krüger Veng uden at gøre skade på de omkringliggende arealer.

Jesper Hallgren

Journalist
22-06-2019 08:18
Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

I efteråret 2018 blev Lars Muldbak ansat som ny direktør i Skovdyrkerforeningen Øerne, og her godt et halvt år efter er der udrullet en ny organisation i foreningen, der i 2016 så dagens lys efter en fusion mellem Skovdyrkerne Fyn og Skovdyrkerne Øst.

I forbindelse med den nye organisation blev Bjørn Krüger Veng udnævnt som ansvarlig for flis og entreprise på Sjælland, og det betyder blandt andet, at han står for kontraktindgåelse med varmeværker, planlægning og budget for flissæsonen og afvikling af flissæsonen med logistik af den samlede mængde flis på Sjælland.

Det er også Bjørn Krüger Veng, som styrer entrepriseafdelingen og således blandt andet står for aftaler med underentreprenører og logistik med mandskab og maskiner i forhold til den samlede pulje af opgaver på Sjælland.

Stigende interesse for flis

Bjørn Krüger Veng befinder sig godt i den nye rolle, og han kan tilmed glæde sig over, at der er stor fokus på bæredygtig biomasse og generelt en stigende interesse for flis.

- Mange remiser har ikke været plejet i nødvendigt omfang i mange år på grund af økonomien og optimale maskinløsninger. Disse står for tynding for at sikre en fortsat fornuftig udvikling til gavn for driften og ikke mindst fauna og jagt, fortæller Bjørn Krüger Veng.

Han gør endvidere opmærksom på, at maskinløsningerne gennem årene er forbedrede, og han påpeger i den sammenhæng, at Skovdyrkerforeningen Øerne kan løse alt, da foreningen råder over mange forskellige maskinløsninger. 

- Vi anvender gravemaskiner af forskellige størrelser, som kan klippe op til 60 centimeter i diameter, forklarer Bjørn Krüger Veng og tilføjer:

- Den store 20 tons gravemaskine med klippehoved til de 60 centimeter klarer store poppelhegn fantastisk uden at gøre skade på de omkringliggende arealer.

Mangeartede opgaver 

Bjørn Krüger Vengs travlhed skyldes blandt andet også, at markedet for flis er gunstigt med gode priser, og derfor kan mange opgaver i dag løses med et fornuftigt resultat for ejer.

- Opgaverne er mangeartede, og vi favner bredt med vores rådgivning. Det er vigtigt for os, at den enkelte opgave vejledes korrekt, så resultatet bliver det rigtige, fastslår Bjørn Krüger Veng, der er bosiddende i Ugerløse mellem Sorø og Holbæk.

Han er uddannet skovarbejder (EUD’er) i 2012, skov- og landskabsingeniør i 2016 og har været ansat i skovdyrkerne siden 2016.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next