bannerPos

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Den store gravemaskine kan klippe op til 60 centimeter i diameter, og det sker ifølge Bjørn Krüger Veng uden at gøre skade på de omkringliggende arealer.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
22-06-2019 08:18
Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

I efteråret 2018 blev Lars Muldbak ansat som ny direktør i Skovdyrkerforeningen Øerne, og her godt et halvt år efter er der udrullet en ny organisation i foreningen, der i 2016 så dagens lys efter en fusion mellem Skovdyrkerne Fyn og Skovdyrkerne Øst.

I forbindelse med den nye organisation blev Bjørn Krüger Veng udnævnt som ansvarlig for flis og entreprise på Sjælland, og det betyder blandt andet, at han står for kontraktindgåelse med varmeværker, planlægning og budget for flissæsonen og afvikling af flissæsonen med logistik af den samlede mængde flis på Sjælland.

Det er også Bjørn Krüger Veng, som styrer entrepriseafdelingen og således blandt andet står for aftaler med underentreprenører og logistik med mandskab og maskiner i forhold til den samlede pulje af opgaver på Sjælland.

Stigende interesse for flis

Bjørn Krüger Veng befinder sig godt i den nye rolle, og han kan tilmed glæde sig over, at der er stor fokus på bæredygtig biomasse og generelt en stigende interesse for flis.

- Mange remiser har ikke været plejet i nødvendigt omfang i mange år på grund af økonomien og optimale maskinløsninger. Disse står for tynding for at sikre en fortsat fornuftig udvikling til gavn for driften og ikke mindst fauna og jagt, fortæller Bjørn Krüger Veng.

Han gør endvidere opmærksom på, at maskinløsningerne gennem årene er forbedrede, og han påpeger i den sammenhæng, at Skovdyrkerforeningen Øerne kan løse alt, da foreningen råder over mange forskellige maskinløsninger. 

- Vi anvender gravemaskiner af forskellige størrelser, som kan klippe op til 60 centimeter i diameter, forklarer Bjørn Krüger Veng og tilføjer:

- Den store 20 tons gravemaskine med klippehoved til de 60 centimeter klarer store poppelhegn fantastisk uden at gøre skade på de omkringliggende arealer.

Mangeartede opgaver 

Bjørn Krüger Vengs travlhed skyldes blandt andet også, at markedet for flis er gunstigt med gode priser, og derfor kan mange opgaver i dag løses med et fornuftigt resultat for ejer.

- Opgaverne er mangeartede, og vi favner bredt med vores rådgivning. Det er vigtigt for os, at den enkelte opgave vejledes korrekt, så resultatet bliver det rigtige, fastslår Bjørn Krüger Veng, der er bosiddende i Ugerløse mellem Sorø og Holbæk.

Han er uddannet skovarbejder (EUD’er) i 2012, skov- og landskabsingeniør i 2016 og har været ansat i skovdyrkerne siden 2016.

0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next